Λαγκαδά Ιωάννης: Να γίνουμε ένας Θεοχώρητος Ναός (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με την δέουσα μεγαλοπρέπεια και μέσα σε κλίμα κατανύξεως ετελέσθη η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου σε όλους τους Ναούς και τις Ενορίες της επαρχίας της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Προ της ενάρξεως της Ιεράς Ακολουθίας του Ακαθίστου Ύμνου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, ετέλεσε τα θυρανοίξια του νέου Ιερού Ναού προς τιμήν του Αγίου Χαραλάμπους που ευρίσκεται εντός του περιβάλλοντος χώρου, όπου ανεγείρετε το «Ίδρυμα Χαράλαμπος Παπέ», στην περιοχή του Μελισσοχωρίου, του οποίου τα εγκαίνια θα τελέσει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος την 9η Μαΐου 2016.
Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε της Α΄ Στάσεως των Χαιρετισμών εις τους Ιερούς Ναούς του Αγίου Χαραλάμπους Μελισσοχωρίου και στον Ι.Μ. Ναό της Αγίας Παρασκευής, εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος κατά την Β΄ Στάση, εις τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος κατά την Γ΄ Στάση και τέλος εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό κατά την Δ΄ και τελευταία Στάση του Ακαθίστου Ύμνου.
Στις ομιλίες προς το παριστάμενο Εκκλησίασμα στους Ιερούς Ναούς όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε εκτενώς στο σπουδαίο αυτό υμνογραφικό κείμενο της Βυζαντινής Περιόδου που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την εκκλησιαστική ζωή και την πορεία του Ελληνισμού, και το οποίο μας δίδει το μήνυμα της Καινής Κτίσεως, τονίζοντας ότι η Αγία μας Εκκλησία στο κέντρο της ζωής θέτει την Παναγία μας και μας μεταφέρει το ευχάριστο μήνυμα της καινούργιας ζωής που ευαγγελίζεται η δική Της παρουσία.
Εάν στην ζωή μας θέτουμε ως στόχο και ως οραματισμό να υπακούμε στο θέλημα του Κυρίου, όπως έπραξε και η Κυρία Θεοτόκος, τότε θα καταφέρουμε να γίνουμε ένας Θεοχώρητος Ναός και στην καρδιά μας θα κατοικεί ο ίδιος ο Θεός ώστε ως θεοφόροι θα ζούμε συνεχώς μέσα στην συνεχή Ευλογία που ζει κάθε Πιστός όταν συνδέεται με τον Θεό.