Κυριακή των Αγιορειτών Πατέρων στην Καστοριά-Με βουλευτές συναντήθηκε ο Μητροπολίτης Σεραφείμ (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στον Ιερό Ναό του Αγίου Τρύφωνος στη Νέα Λεύκη λειτούργησε σήμερα, Κυριακή των Αγιορειτών Πατέρων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, με τη συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Αθανασίου Γιαννουσά, του Αρχιμ. Νεκταρίου Κακουλίδη και των Διακόνων Ιακώβου και Γεωργίου.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα και μίλησε με θέμα «Δεύτε οπίσω μου και ποιήσω υμάς αλιείς ανθρώπων», τονίζοντας:

Α) Ο Χριστός χρησιμοποιεί ανθρώπους της καθημερινότητας, ενθουσιώδεις και τολμηρούς για να μεταφέρει το μήνυμα της Βασιλείας Του.

Β) Χρησιμοποιεί ανθρώπους με ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία ο καθένας απ’αυτούς. Αυτό σημαίνει ότι δεν αποκλείει κανέναν από το σχέδιο της παρουσίας Του, ούτε ακόμη ενοχλείται από τις τυχόν ιδιοτυπίες των μαθητών Του.
Υπενθύμισε δε, ότι όλοι μπορούμε με τη ζωή μας να διακονήσουμε το σχέδιο του Θεού. Και αυτό το βλέπουμε στα πρόσωπα των Αγίων της Εκκλησίας μας, το βλέπουμε στους Αγιορείτες Πατέρες του χθες και του σήμερα, που έζησαν στον αγιασμένο Άθωνα.

Άλλοι μέσα στα σπήλαια,
άλλοι μέσα στο κοινόβιο,
άλλοι στην προσφορά για τον παράγοντα άνθρωπο,
άλλοι στην ιεραποστολή,
άλλοι στο μαρτύριο.

Ο καθένας με τον τρόπο του γίνεται για την εποχή του ένας απόστολος, ένας προφήτης, ένας μάρτυρας.
Και κατέληξε ο Σεβασμιώτατος με την προτροπή ότι όλοι μπορούμε να γίνουμε αλιείς ανθρώπων, διακονώντας τον άνθρωπο της εποχής μας.

Συνάντηση με βουλευτές της ΝΔ
Οι Βουλευτές Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας η κα Νίκη Κεραμέως και ο κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, καθώς και ο Βουλευτής Αττικής κ. Αθανάσιος Μπούρας, συνοδευόμενοι από τη Βουλευτή Καστοριάς κα Μαρία Αντωνίου, επισκέφτηκαν σήμερα, Κυριακή 14 Ιουνίου 2015, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην Καστοριά, με την ευκαιρία της προσυνδιάσκεψης της ΝΔ που πραγματοποιείται στην πόλη της Καστοριάς.

Οι κ.κ. Βουλευτές εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για τον πολιτισμό και την ιστορία της τοπικής Εκκλησίας, εξέφρασαν το θαυμασμό τους για τον έργο που επιτελείται στην ακριτική Ιερά Μητρόπολη Καστορίας και συζήτησαν με τον Σεβασμιώτατο κοινού ενδιαφέροντος εκκλησιαστικά και κοινωνικά θέματα.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους επισκέπτες του για την παρουσία τους στον Επίσκοπο της Καστοριάς, τους ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μια μικρή ακριτική Μητρόπολη αλλά τις ανησυχίες των κατοίκων και τους πληροφόρησε για την αύξηση των αναγκών λόγω της κρίσεως. Τέλος, τους ξενάγησε στο χώρο του Επισκοπείου και δώρισε σε όλους αναμνηστικά δώρα.

1406kast.jpg
1406kast1.jpg
1406kast2.jpg
1406kast3.jpg
1406kast4.jpg
1406kast5.jpg
1406kast6.jpg
1406kast7.jpg
1406kast8.jpg
1406kast9.jpg


Ετικέτες