Κυδωνίας Δαμασκηνός: Στην σημερινή κοινωνία άνθρωποι έχουν πάρει την θέση του Θεού και καθορίζουν τις τύχες των ανθρώπων (ΦΩΤΟ)

Loading...


Πανηγυρικός εορτασμός του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στα Χανιά

Στον νεοανεγειρόμενο Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στον Καλαθά Ακρωτηρίου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου η Ακολουθία του Εσπερινού στη μνήμη του Αγίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Κυδωνίας κ.κ. Δαμασκηνού.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε μεταξύ άλλων τη φράση του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου: »ο Θεός αγάπη εστίν». Ο Θεός είναι αγάπη και εκείνος που μένει στην αγάπη είναι και ο ίδιος αγάπη και κατοικεί μέσα σε αυτόν ο Θεός. Πως είναι δυνατόν ο Θεός να κατοικεί σε έναν άνθρωπο ο οποίος δεν ζει με τον Θεό μέσα του, ο οποίος με τη ζωή και τις αμαρτίες του αποτρέπει την χάρη του Παναγίου Πνεύματος, ο οποίος πολλές φορές θέτει τον εαυτό του στην θέση του Θεού και γίνεται εγωιστής με έντονα μισαλλόδοξα συμπλέγματα.Τέτοια συμπτώματα ανθρώπων τα βλέπουμε και στην σημερινή κοινωνία, από ανθρώπους που νιώθουν ότι έχουν πάρει την θέση του Θεού καθορίζουν τις τύχες των ανθρώπων και θέλουν να επιβάλουν την ειρήνη με όπλα και απολυταρχικά καθεστώτα, επειδή δεν έχουν μέσα στη ζωή και στην ψυχή τους ειρήνη.

Από την άλλη πλευρά έχουμε εκείνους που υπομένουν, που καρτερικά ελπίζουν και προσεύχονται, τους Χριστιανούς που με την δυνατή τους πίστη αντέχουν και συνεχίζουν να συνοδοιπορούν δίπλα στους εγωιστές, δίπλα στους ανθρώπους που έχουν χάσει την πίστη τους, προσπαθώντας εκείνοι οι Χριστιανοί έστω και με μαρτυρικές θυσίες τις περισσότερες φορές να διδάξουν μέσα από τον μαρτυρικό θάνατο ότι ο Θεός Αγάπη εστίν!

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον π. Βασίλειο Κιάσσο που διακονεί με αγάπη την ενορία καθώς και όλο τον κόσμο που βοηθάει ώστε σύντομα να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποπεράτωσης του Ναού.
Ανήμερα της εορτής πραγματοποιήθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο Ιερό Ναό στα Μαδαρού Κεραμειών όπου διακονεί ο π. Κυριάκος Κουρνιδάκης, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και συμπροσευχουμένων ιερέων της Μητροπόλεως μας και πλήθους πιστών. Ετικέτες