Κουρά Μεγαλόσχημης Μοναχής στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Ιράς (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το πρωινό της Tετάρτης του Πάσχα, μέσα σε έντονο κλίμα ιδιαίτερης πνευματικής χαράς, τελέσθηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Ιράς Αθανίου Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητρόπολιτη Λευκάδος κ. Θεοφίλου.

Πλαισιωμένου απο τον πανοσιολ. αρχιμανδρίτη π. Αντώνιο Πανταζή, πνευματικό τέκνο και εκπρόσωπο του πνευματικού πατρός της Ηγουμένης της Ι. Μονής, πανοσιολ. αρχιμανδρίτου π. Στεφάνου Ρήνου, Ηγουμένου της Ι. Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δρυοβούνου και απο κληρικούς της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Κατά τη διάρκεια του Μυστηρίου της Θ. Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις μεγαλόσχημη μοναχή κουρά της Γερόντισσας Αντωνίας, Ηγουμένης της Ιεράς Μονής.Το ιερό αναλόγιο πλαισίωσαν, εκτός από τους πατέρες της Ιεράς μας Μητροπόλεως και τις αδελφές της Ιεράς Μονής, η Ηγουμένη της Ι. Μονής Αγίων Νηπίων, Οινόης Αττικής γερόντισσα Σιλουανή μετά της συνοδείας αυτής και η Γερόντισσα Ευφημία από την Β. Έλλάδα, που μετέβησαν στην Λευκάδα για να παρευρεθούν στο μεγάλο αυτό πνευματικό γεγονός.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, κατά την ομιλία του, αναφέρθηκε στη σημαίνουσα θέση του μοναχισμού μέσα στην Εκκλησία και στο δύσκολο έργο που επιτελεί η γερόντισσα με τις υπόλοιπες τρεις αδελφές της επανασυσταθείσης Ιεράς Μονής, δίνοντας μάλιστα συμβολικά ένα κομποσχοίνι στην Ηγουμένη, προτρέποντάς την να προσεύχεται νυχθημερόν για την κατά Θεόν προκοπή της ίδιας όσο και της αδελφότητος της Ι. Μονής. Παράλληλα, κάλεσε τους ευσεβείς πιστούς να συνεισφέρουν το κατά δύναμιν στη μεγάλη αυτή προσπάθεια επαναλειτουργίας της ιστορικής Ι. Μονής.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ακολούθησε μοναστηριακή τράπεζα, κατά την οποία η Γερόντισσα Αντωνία προσέφερε στον Σεβασμιώτατο, ως ελάχιστο δείγμα ευχαριστίας και ευγνωμοσύνης, ένα ξυλόγλυπτο εγκόλπιο με την μορφή του προστάτου της Ι. Μονής, Αγίου Νικολάου.

2204koura.jpg
2204koura1.jpg
2204koura2.jpg
2204koura3.jpg
2204koura4.jpg
2204koura5.jpg
2204koura6.jpg
2204koura7.jpg


Ετικέτες