Κοσμοσυρροή πιστών στην αγρυπνία στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου της Μολυβδοσκέπαστης (ΦΩΤΟ)

Loading...


17 χιλιόμετρα απο την ακριτική Κόνιτσα ,στη συμβολή του ποταμού Αώου και Σαραντάπορου ,σε μια τοποθεσία μαγική με πυκνή βλάστηση και σε απόσταση 300 μόλις μέτρα απο τα ελληνοαλβανικά σύνορα ,βρίσκεται η Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου της Μολυβδοσκέπαστης.

Εχει ονομαστεί Μολυβδοσκέπαστη, αφού όλη η στέγη του Ναού καλύπτεται απο φύλλα μολυβιού .

Σύμφωνα με τις ιστορικές αναφορές, το μολύβι το πήραν οι Τούρκοι κάνοντάς το βόλια και έμεινε έκτοτε η ονομασία χωρίς σήμερα να είναι σκεπασμένη με μολύβι.

Απο το 1300 Μ.Χ λειτουργούσε και ως σχολή χειρογράφων,ενώ στα δύσκολα χρόνια της Τουρκοκρατίας ήταν το Κρυφό Σχολειό της περιοχής.

Ο μεγαλύτερος θησαυρός του Μοναστηριού είναι η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας ,που είναι και η πρώτη εικόνα της Μονής , η οποία έχει την προέλευσή της από τον Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο τον Πωγωνάτο.

Πολλά είναι τα θαύματα της Παναγίας της Μολυβδοσκέπαστης
Μεταξύ αυτών ,πολλές οι αναφορές σε άτεκνα ζευγάρια που κατάφεραν να αποκτήσουν παιδιά με ένα τάμα μετά απο επίσκεψή τους στον Ιερό Χώρο.

Οσοι έχουν βρεθεί στην Ιερά Μονή κάνουν λόγο για έναν τόπο απλά μαγικό !

Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου της Μολυβδοσκέπαστης
Και φέτος αυτή την ώρα τελείται η από πολλών ετών καθιερωμένη Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου της Μολυβδοσκέπαστης .

Η Αγρυπνία που τελείται στον αύλειο χώρο της εκκλησίας ,ξεκίνησε στις 21.00 απόψε το βράδυ ,παραμονή του Δεκαπενταύγουστου και θα τελειώσει , γύρω στις 05.30 το πρωί ανήμερα της Παναγίας,, με την πρώτη Θ. Λειτουργία. Αργότερα, θα τελεστεί και δεύτερη Λειτουργία.

Κοσμοσυρροή στο Μοναστήρι για την φετινή αγρυπνία που είναι αφιερωμένη στη Μητέρα όλων ,καθώς απο νωρίς το απόγευμα πλήθος πιστών όλων των ηλικιών απο κάθε γωνιά της Ηπείρου και όχι μόνο, άρχισαν να καταφθάνουν στον άγιο αυτό τόπο ..Ετικέτες