Κορίνθου Διονύσιος: «Εγχώριοι και ξένοι θέλουν να βγάλουν τον Θεό και τις παραδόσεις μας από την ζωή του Ελληνα» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στον Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στους Αγίους Θεοδώρους, παρέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος την Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2016, και τέλεσε τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ζιχνών και Νευροκοπίου Πανοσ. Αρχιμ. κ. Βασίλειος Κορώσης, ο οποίος εύστοχα και με σαφήνεια ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή «των ταλάντων».

Ο Μητροπολίτης Διονύσιος, λίγο πριν την απόλυση, αφού ευχαρίστησε τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. κ. Βασίλειο για το κήρυγμά του, αναφέρθηκε στην τρέχουσα επικαιρότητα και τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα, ήτοι την υπογεννητικότητα, το μεταναστευτικό, το φορολογικό, το συνταξιοδοτικό, καθώς και για το επικείμενο παγκόσμιο συνέδριο αθεΐας(!), που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα. Μάλιστα τόνισε ότι, εάν κάποιος θελήσει να αποκωδικοποιήσει τις πράξεις και τα «θέλω» των κυβερνώντων μας (εγχώριων και ξένων), θα καταλήξει στο προφανές συμπέρασμα, πως το μόνο που τους απασχολεί τελικά είναι το με πιο τρόπο, προς ίδιον υλικό όφελος, θα βγάλουν τον Θεό και τις παραδόσεις μας από την ζωή του Έλληνα, αφήνοντας τον έρμαιο στα πάθη και τις απάνθρωπες πρακτικές που τον απομειώνουν ως ον και τον μεταβάλλουν σε αντικείμενο υλικής και πνευματικής εκμετάλλευσης.

Ολοκληρώνοντας, ευχαρίστησε τους παρισταμένους Πιστούς για την συνεισφορά τους στο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Ι. Μητροπόλεως και τους κάλεσε να παραβρεθούν στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, που θα πραγματοποιηθεί στο Γηροκομείο Ανδρών Κορίνθου το ερχόμενο Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016, προς τιμήν των συνεργών του Απ. Παύλου Αγίων Ακύλα και Πρισκίλλης, προστατών της οικογενείας και της Χριστιανικής συζυγικής ζωής, κατά την διάρκεια της οποίας θα επιδοθούν 100 υποτροφίες των 1.000 ευρώ σε αντίστοιχους φοιτητές της Ι. Μητροπόλεως προς άμεση οικονομική ενίσχυση αυτών και ανακούφιση των οικογενειών τους.

0802kor (1).JPG
0802kor (2).JPG
0802kor (3).JPG
0802kor (4).JPG
0802kor (5).JPG
0802kor (6).JPG
0802kor (7).JPG
0802kor (8).JPG
0802kor (9).JPG
0802kor (10).JPG

 Ετικέτες