Κληρικολαϊκή σύναξη στη Στέγη Νεότητας Σπάρτης

Loading...


Κληρικολαϊκή σύναξη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και των Συμβουλίων των Ενοριακών Φιλόπτωχων Ταμείων των Αρχιερατικών Επιτροπειών Σπάρτης, Καστορείου, Ξηροκαμπίου, Γερακίου, Βρεσθένων και Σκάλας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014 στη Στέγη Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Προηγήθηκε η τέλεση Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Η σύναξη αυτή διεξήχθη με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη  Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου, με την ευκαιρία της ανανέωσης της σύνθεσης των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και των μελών των Φιλόπτωχων Ταμείων. Κεντρικός σκοπός ήταν να παρουσιαστούν και να συζητηθούν βασικές πλευρές των καθηκόντων που αναλαμβάνουν.
Τους κληρικούς, τους επιτρόπους και τα μέλη των Φιλόπτωχων Ταμείων υποδέχθηκε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Συμεών Παπαγεωργίου, ο οποίος αφού συνεχάρη τα νέα μέλη για τον διορισμό τους, τόνισε ότι τέτοιου είδους συναθροίσεις  σφυρηλατούν τον πνευματικό δεσμό μεταξύ κληρικών και λαϊκών, έτσι ώστε όλοι μαζί να αντεπεξέλθουν στο δύσκολο έργο της  κοινωνικής προσφοράς.
Παίρνοντας το λόγο ο Σεπτός Ποιμενάρχης κ.κ. Ευστάθιος
απευθύνθηκε προς τους νέους επιτρόπους και τα μέλη των Φιλόπτωχων Ταμείων επαινώντας τους που δέχθηκαν να υπηρετήσουν από τις θέσεις αυτές την τοπική Εκκλησία, ενώ παράλληλα επισήμανε ότι η επιλογή τους φανερώνει την αρετή και την καλοσύνη που τους χαρακτηρίζει.

Ο Σεβασμιώτατος στη συνέχεια αναφέρθηκε στις υποχρεώσεις, τις ευθύνες και τα καθήκοντα αρχικά των Εκκλησιαστικών Επιτρόπων και στη συνέχεια των μελών των Φιλόπτωχων Ταμείων. Υπογράμμισε δε, ότι πρόκειται για δύο σημαντικά διακονήματα, τα οποία πρέπει να ασκούνται με υπευθυνότητα, σοβαρότητα, ευσυνειδησία, πνεύμα συνεργασίας, πλήρη διαφάνεια, αλλά και πίστη στο Θεό.

1

1Ετικέτες