Κισάμου Αμφιλόχιος: Το φως της Αναστάσεως μόνη ελπίδα ζωής, λύτρωσης και χαράς στα αδιέξοδα του σήμερα

Loading...


Το εσπέρας της 9ης Μαΐου, στο «Φαλδάμειο» οίκημα της Μητροπόλεως Κισάμου πραγματοποιήθηκε Σύναξη των Ιερέων της Μητροπόλεως. Μετά την προσευχή ο Επίσκοπος Αμφιλόχιος χαιρέτισε και καλωσόρισε τους Ιερείς με λόγους πατρικούς και αγαπητικούς, αναφέρθηκε στο υπούργημα της Ιερωσύνης, την αποστολή του Ιερέως, την αναγκαιότητα διαφύλαξης της ενότητας του Ιερού Κλήρου, ως επίσης και σε πρακτικά θέματα.

 «Καλούμεθα, σημείωσε, να διαφυλάξομε τον σύνδεσμο της μεταξύ μας ενότητας και της αγάπης, να διακονούμε με πνεύμα θυσιαστικό και αγαπητικό τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και να μεταλαμπαδεύομε στις ψυχές και τις καρδιές του λαού του Θεού το φως της Αναστάσεως ως την μόνη ελπίδα ζωής, λύτρωσης και χαράς στα αδιέξοδα του σήμερα.

Για να γίνει αυτό πραγματικότητα χρειάζεται, πρώτα και πάνω απ΄ όλα, εμείς οι διάκονοι και λειτουργοί των Μυστηρίων του Θεού να είμεθα λουσμένοι, φωτισμένοι και χαριτωμένοι από το Ανέσπερο Φως, χρειάζεται η μαρτυρία και η διακονία μας να είναι μαρτυρία φωτός, ελπίδας και χαράς, να εμπνέει και να στηρίζει τις ψυχές που μας εμπιστεύθηκε η χάρις του Θεού», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Ακολούθησε, από τον Γραμματέα της Μητροπόλεως κ. Αντώνιο Βακάκη, θεολόγο, ενημέρωση περί του θέματος της Αξιολογήσεως του Ιερού Κλήρου, συμφώνως προς τον Κανονισμό 1/2013 « Περί Εφημερίων και Διακόνων της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης» και την κείμενη Νομοθεσία. Δόθηκαν οι κατάλληλες προ τούτο οδηγίες και ακολούθως οι Ιερείς είχαν την δυνατότητα υποβολής ερωτημάτων περί του θέματος.Ετικέτες