Κισάμου Αμφιλόχιος: «Κολυμβήθρα του Σιλωάμ» το Αννουσάκειο Ίδρυμα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Εορτή Αγίου Θεράποντος στην Μητρόπολη Κισάμου

Στον Εσπερινό της εορτής του Αγίου ιερομάρτυρος Θεράποντος χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος στο ομώνυμο παρεκκλήσιο που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Αννουσάκειου Ιδρύματος-Θεραπευτηρίου της Μητροπόλεως , με την συμμετοχή των ενοίκων του Ιδρύματος, του προσωπικού ως και πλήθους φίλων και ευεργετούμενων από το Ίδρυμα. Στον χαιρετισμό του ο Επίσκοπος μας αφού αναφέρθηκε στην ζωή και μαρτυρία του εορταζομένου Αγίου ως και το σθεναρό φρόνημα του, το οποίο οδήγησε τα βήματα του στο μαρτύριο του αίματος, έκανε σύντομη αναφορά στο πολυδιάστατο έργο του Αννουσάκειου, χαρακτηρίζοντας το ως σύγχρονη «κολυμβήθρα του Σιλωάμ».

Ευχαρίστησε τον άξιο Δντή Αιδ. Πρωτ. π. Αντώνιο Αρετάκη ως και όλο το προσωπικό (Ιατρικό-Νοσηλευτικό-Βοηθητικό, κ.α.) για την «κατάθεση ψυχής» όπως είπε, ως επίσης τους εθελοντές που στηρίζουν τις δράσεις του Ιδρύματος και όλους τους επώνυμους και ανώνυμους που με τις προσφορές της αγάπης τους γίνονται αρωγοί και συνοδοιπόροι στην διακονία του πάσχοντος και εμπερίστατου συνανθρώπου. Όπως σημείωσε, εκατοντάδες είναι εκείνοι που καθημερινά δέχονται την φροντίδα, ζεστασιά, αγάπη και θαλπωρή των δομών και δράσεων του Αννουσάκειου.

Προσέφερε δε «ευχαριστιακά αντίδωρα» σε πρόσωπα που στηρίζουν το Ίδρυμα. Την κυριώνυμο ημέρα τελέστηκε Όρθρος μετά Θείας Λειτουργίας, με την συμμετοχή των τροφίμων και εργαζομένων του Ιδρύματος.Ετικέτες