Κισάμου Αμφιλόχιος: Θάρρος και τόλμη για να υπερβούμε τις δυσκολίες (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ιούλιος. Μήνας τιμής και μνήμης πολλών Αγίων της Εκκλησίας μας. Εξέχουσα θέση η εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης. Ο Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου Αμφιλόχιος προεξήρχε του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας της κυριωνύμου ημέρας εις τον περικαλλή ομώνυμο Ιερό Ναό της Ενορίας Κολυμβαρίου. Στον σύντομο λόγο του αναφέρθηκε στο μαρτύριο της Αγίας Μαρίνας ως επίσης και στα πολλά και επίκαιρα μηνύματα του βίου και της πολιτείας της για τον σύγχρονο κόσμο και άνθρωπο.

«Θάρρος και τόλμη φανερώνουν οι επιλογές της σήμερα τιμωμένης Αγίας Μαρίνας. Θάρρος και τόλμη έχει ανάγκη η εποχή μας και όλοι εμείς για να μπορέσομε όχι μόνον να αντέξομε τις δυσκολίες των καιρών, αλλά και να τις υπερβούμε», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Σεβ. Μητροπολίτης  κ. Αμφιλόχιος.

Της Θείας Λειτουργίας ακολούθησαν τα εγκαίνια του Ενοριακού Κέντρου της Ενορίας. Συγκινητική η συμμετοχή πλήθους προσκυνητών τόσο κατά το εσπέρας της εορτής, όσο και την κυριώνυμο ημέρα, οι οποίοι μετείχαν τόσο στον Εσπερινό, όσο και στην Ιερά Παράκληση, την Νυκτερινή Θεία Λειτουργία και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία της εορτής.Ετικέτες