Κισάμου Αμφιλόχιος: Η Εκκλησία απαντά με έργα- Εγκαίνια Κοινωνικού Οδοντιατρείου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ανάμεσα στις πολλές και ποικίλες δράσεις κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης του Αννουσάκειου Ιδρύματος-Θεραπευτηρίου της Μητροπόλεως προστέθηκε και η λειτουργία Κοινωνικού Οδοντιατρείου, τα εγκαίνια του οποίου τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος. 

Το Κοινωνικό Οδοντιατρείο, ευγενής χορηγία Οδοντιάτρων, θα λειτουργεί με εθελοντική προσφορά όλων των Οδοντιάτρων της ευρύτερης περιοχής και θα καλύπτει τις ανάγκες των περιθαλπομένων του Ιδρύματος, ως επίσης και οικονομικά-κοινωνικά αδύναμων ανθρώπων του τόπου.

Παρόντες στα Εγκαίνια οι Αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Χανίων κ. Μπολιώτης, όλοι οι Εθελοντές Οδοντίατροι της περιοχής, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, φίλοι και εθελοντές του Αννουσάκειου Ιδρύματος. Ο Σεβ. Μητροπολίτης  κ. Αμφιλόχιος, αφού ευχαρίστησε όσους βοήθησαν και συνέβαλαν στην δημιουργία της νέας αυτής κοινωνικής δομής του Αννουσάκειου, σημείωσε: «Στους δύσκολους καιρούς μας όπου δοκιμάζονται σκληρά το όρια και οι αντοχές των ανθρώπων του τόπου και της κοινωνίας μας και γίνεται όλο και πιο εύθραυστος και ευαίσθητος ο κοινωνικός ιστός, η Εκκλησία απαντά με έργα, δράσεις και δομές που στηρίζουν και ανακουφίζουν τον εμπερίστατο και πολύπαθο συνάνθρωπο μας.

Στο πλήθος των δράσεων του Αννουσάκειου Ιδρύματος της Μητροπόλεως προστίθεται και η λειτουργία του Κοινωνικού Οδοντιατρείου, θέλοντας και μέσα από αυτή την δράση να απαλύνομε τον πόνο και τις δυσκολίες ανθρώπων του τόπου και της ευρύτερης περιοχής οι οποίοι, δυστυχώς, θεωρούν πολυτέλεια να αντιμετωπίζουν προβλήματα της υγείας τους. Ευχόμεθα, σύντομα, να εκλείψουν οι λόγοι ύπαρξης και λειτουργίας τέτοιων δομών», κατέληξε Επίσκοπος , ο οποίος κάλεσε όλους τους παρόντες να συνεχίζουν να είναι συνοδοιπόροι και αρωγοί των δράσεων και δομών του Αννουσάκειου Ιδρύματος.Ετικέτες