Κισάμου Αμφιλόχιος: Δύναμη από το βίο του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, του «καθηγητή της καρτερίας» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το εσπέρας της 13ης Ιουλίου η Ι. Μητρόπολις Κισάμου υποδέχθηκε πολυμελή όμιλο προσκυνητών εκ της όμορης Ι. Μητροπόλεως, Κυδωνίας και Αποκορώνου. Πρώτος σταθμός το Τσατσαρωνάκειο Πολιτιστικό Πολύκεντρο όπου τους εκατόν τριάντα και πλέον προσκυνητές υποδέχθηκε ο Επίσκοπος Κισάμου κ. Αμφιλόχιος. Ξεναγήθηκαν στους χώρους του Τσατσαρωνάκειου, επισκέφθηκαν το παρακείμενο «Μουσείο Ειρηναίου Γαλανάκη» και εν συνεχεία πορεύθηκαν εις την Ι. Γυναικεία Μονή Παρθενώνος όπου και προσκύνησαν.

Ακολούθως προσήλθαν εις τον Ι. Μητροπολιτικό μας Ναό, Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, όπου και μετείχαν εις την καθιερωμένη, κάθε Δευτέρα, Ιερά Παράκληση προς τιμήν του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Νικηφόρου του Λεπρού. Της Ι. Παρακλήσεως χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός και τέλεσε ο Παν. Αρχ/της κ. Δαμασκηνός Λιονάκης, Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ.Κυδωνίας και Αποκορώνου, ο οποίος είχε και την ευθύνη οργάνωσης της εκδρομής. Συμπροσευχήθηκε ο Επίσκοπος μας ως και Ιερείς εκ της όμορης Ι. Μητροπόλεως που συνόδευαν.

Ο Επίσκοπος  καλωσόρισε τον Σεβ. Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό, τον οποίο και ευχαρίστησε, χαιρέτισε δε και όλους τους συμπροσευχομένους, Κληρικούς και Λαικούς. Αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, τον «καθηγητή της καρτερίας», όπως τον απεκάλεσε και προέτρεψε το εκκλησίασμα όπως στις δυσκολίες των καιρών αντλεί δύναμη και ελπίδα από τον πολύαθλο βίο Του. Ο χοροστατών Ιεράρχης εξέφρασε την χαρά του και τις ευχαριστίες του και σημείωσε πως ο Όσιος Νικηφόρος ο Λεπρός είναι ελπίδα και φώς στους καιρούς μας.

Οι προσκυνητές είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν τεμάχιο Ι.Λειψάνου του Οσίου Νικηφόρου, το οποίο φυλάσσεται εις τον Ι. Μητροπολιτικό μας Ναό. Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμασκηνός τέλεσε Τρισάγιο επί του τάφου του αοιδίμου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κυρού Ειρηναίου, ο οποίος ευρίσκεται εις τον αύλιο χώρο της Μητροπόλεως.Ετικέτες