Κηφισίας Κύριλλος:Ο Χριστιανισμός ουδέποτε άσκησε βία-Υπερ των Θρησκευτικών οι μαθητές (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το 1ο Γυμνάσιο Ν. Μάκρης, επισκέφθηκε την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητρ. Κηφισίας κ. Κύριλλος, κατόπιν προσκλήσεως του Γυμνασιάρχου του σχολείου κ. Καλογεροπούλου.

 Τον συνόδευαν μέλη του Γραφείου Νεότητος, ο αρχιερατικός επίτροπος της περιοχής Πρωτ/ρος π. Κων/νος Αθανασόπουλος καθώς και ο Αρχιμ. π. Αντώνιος Λουκόπουλος. Στο αμφιθέατρο του σχολείου μίλησε στους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄τάξεως.

Ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων τόνισε ότι το έθνος μας δυστυχώς διέρχεται μεγάλη κρίση θεσμών και υπάρχει διαφθαρά ηθών, και μεγάλες μετακινήσεις πληθυσμών.

Επεσήμανε ότι ο Χριστιανισμός ουδέποτε άσκησε βία, και αφήνει τον άνθρωπο παντελώς ελεύθερο. Κάλεσε τα παιδιά να μην απορρίψουν τίποτα επειδή είναι της μόδας και να μάθουν να σκέπτονται και να διαμορφώνουν την κρίση τους.

Οι μαθητές παρατήρησαν ότι πέραν της οικονομικής κρίσεως υπάρχει αβεβαιότητα και φόβος για το μέλλον. Τάχθηκαν υπέρ της υπέρ της διατηρήσεως του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία.

Απάντησε στις πολλές ερωτήσεις των παιδιών και, διένειμε σε όλους μία επίκαιρη ευλογία. Στη συνέχεια είχε συνάντηση με το σύλλογο των καθηγητών και αντήλαξαν άπόψεις για την τρέχουσα κατάσταση και το πως θα βοηθήσουν με αποτελεσματικό τρόπο αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη. Ευχήθηκε τα δέοντα για την περίοδο των Χριστουγέννων και διένειμε στα μέλη του συλλόγου επίκαιρες ευλογίες.

 

 

 

 Ετικέτες