Κερκύρας Νεκτάριος:Το Πάσχα λύτρο για τη λύπη μας από το θάνατο και κάθε μορφή του (ΦΩΤΟ)

Loading...


Χιλιάδες λαού παρακολούθησαν την τελετή της Αναστάσεως στην πάνω πλατεία της Κέρκυρας, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου 19 Απριλίου 2014. Στις 10.45 μ.μ. έγινε στο Λιστόν η υποδοχή του Αγίου Φωτός που έφθασε από τα Ιεροσόλυμα στο αεροδρόμιο της πόλης. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος το παρέλαβε και ευλόγησε μ’ αυτό τους συγκεντρωμένους, ενώ η ακολουθία της Αναστάσεως τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής πόλεως. Μετά το «Δεύτε λάβετε φως» σχηματίστηκε πομπή που κατευθύνθηκε στην πάνω πλατεία της Κέρκυρας. Εκεί διαβάστηκε μήνυμα του Μητροπολίτη στο οποίο επισημάνθηκε ότι το Πάσχα αποτελεί το λύτρο της λύπης για το θάνατο και κάθε μορφή του και ότι αυτό το λύτρο δεν είναι υλικό, αλλά ο ίδιος ο Χριστός.

 Σε μία εποχή πολέμων, θλίψεων, δοκιμασιών, και πνευματικών και ιστορικών, η πίστη στον Εσταυρωμένο και Αναστάντα Χριστό μας και η ζωή της Εκκλησίας αποτελούν τους τρόπους για την οικείωση του μηνύματος της Ανάστασης. Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος διάβασε το Ευαγγέλιο της Ανάστασης και έψαλε το «Χριστός Ανέστη» με την καθιερωμένη τάξη, παρουσία και των αρχών της Κέρκυρας.

Πάσχαλινή Θεία Λειτουργία στην Κέρκυρα

«Η μόνη ελπίδα μας είναι ο Αναστάς Κύριός μας. Όλοι και όλα δοκιμάστηκαν και μας απογοητεύουν καθημερινά στον κόσμο μας. Εμείς όμως δεν απελπιζόμαστε. Η Ανάσταση δίνει νόημα στη ζωή μας. Την μεταμορφώνει. Αλλάζει το είναι μας, την πορεία και το διάβα μας. Αν έχουμε την αγάπη του Αναστάντος, που όπως τόνισε ο ίδιος ότι την ζωή του προσέφερε θυσία για την ζωή όλων μας, τότε η ζωή μας θα είναι νίκη κατά του θανάτου, κατά οποιουδήποτε πολέμου, συμφέροντος, ιδιοτέλειας και αφετηρία ειρήνης». Αυτά επεσήμανε σε σύντομο χαιρετισμό του προς τους πιστούς ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος στο πέρας της πασχαλινής θείας λειτουργίας, η οποία τελέστηκε κατά την κερκυραϊκή παράδοση το πρωί της Κυριακής του Πάσχα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης.

Προηγήθηκε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος της Αναστάσεως, όπως έγινε και σε όλες τις εκκλησίες της παλαιάς πόλης, με την συμμετοχή πλήθους πιστών. Αυτή η περιφορά, με την συνοδεία φιλαρμονικών και με τα λάβαρα του κάθε ναού, αποτελεί την ιδιαιτερότητα και την μοναδικότητα του κερκυραϊκού Πάσχα, το οποίο και φέτος παρακολούθησε πλήθος επισκεπτών από διάφορα μέρη της Ελλάδος, αλλά και από την Ρωσία και την Ιταλία.  Ετικέτες