Κερκύρας Νεκτάριος : Σωτηρία σημαίνει απαλλαγή και λύτρωση από την αμαρτία(ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στο χωριό Κάτω Γαρούνας.

 Ο κ. Νεκτάριος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή, που περιέχει το διάλογο μεταξύ του Ιησού Χριστού και του Νικόδημου, λέγοντάς του πως Αυτός που κατέβηκε από τον Ουρανό στη γη και έγινε ο Υιός του Ανθρώπου, θυσιάζεται για τη σωτηρία ολόκληρου του ανθρωπίνου γένους. Ο Θεός Πατέρας δεν θυσιάζει έναν Άγγελο, ούτε άλλο δημιούργημα, αλλά τον Μονογενή Υιό Του. Τον αποστέλλει στον κόσμο, για να σηκώσει την ανθρώπινη αμαρτία στους ώμους Του. Όταν ο Χριστός ανεβαίνει στο Σταυρό, ο διάβολος εκμηδενίζεται.

 Κατά την περιπλάνηση των Ισραηλιτών, συνέχισε ο Μητροπολίτης, προς τη γη της Επαγγελίας, κάποια στιγμή δέχτηκαν επίθεση από δηλητηριώδη φίδια, τα οποία θανάτωναν τον περιούσιο λαό. Ο Μωϋσής με Θεϊκή συμβουλή, τοποθέτησε επάνω στη ράβδο του ένα χάλκινο φίδι, στην όψη και μόνο του οποίου τα φίδια εξολοθρεύονταν.

Ο κ. Νεκτάριος υπογράμμισε τη σημασία του χάλκινου όφεως, ο οποίος προσομοιάζει με τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου μας. Το δηλητήριο των φιδιών είναι η αμαρτία που ηττάται επί του Σταυρού.

Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε πως σήμερα θα πρέπει να αξιολογήσουμε του θυσία του Ιησού Χριστού για τη σωτηρία μας και αναρωτήθηκε τι σημαίνει σωτηρία. Σωτηρία σημαίνει απαλλαγή και λύτρωση από την αμαρτία και το θάνατο. Μένει σε εμάς να βιώσουμε και να κατανοήσουμε το ύψος της αγάπης του Θεού προς το πλάσμα Του.

 

 

 

 Ετικέτες