Κερκύρας Νεκτάριος: «Σήμερα η αμαρτία βαφτίζεται αρετή» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ι.Ν. Υπεραγίας Θεοτόκου Ελεούσας στον Ποταμό.

Ο κ. Νεκτάριος στο κήρυγμά του τόνισε πως ο Χριστός που ενσαρκώθηκε στη γη είναι Εκείνος τον οποίο οι Προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης παρουσίασαν και περιέγραψαν σε όλη την ανθρωπότητα. Ο Ιησούς Χριστός είναι ο απόγονος του Δαυίδ, είναι η Ράβδος από τη ρίζα του Ιεσσαί, όπως πολύ παραστατικά μας περιγράφει ο Ιερός Υμνωδός.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος συμπλήρωσε πως όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου υλοποιήθηκε το προαιώνιο σχέδιο του Θεού για τη σωτηρία του ανθρώπου. Ο Λόγος του Θεού σαρκώνεται, ένα γεγονός ασύλληπτο για την ανθρώπινη διάνοια. Ο Δημιουργός του σύμπαντος κόσμου λαμβάνει την ανθρώπινη σάρκα, αγιάζοντάς την, δίδοντάς της την προπτωτική δόξα. Έτσι ενώνεται η γη με τον ουρανό. Ο Κύριός μας αποκαθιστά τη σχέση Θεού και ανθρώπου.

Ακολούθως ο κ. Νεκτάριος υπογράμμισε ότι και σήμερα όπως στα αρχαία χρόνια παρατηρούμε την εκτροπή του ανθρώπου από το θέλημα του Ουρανίου Πατρός. Σήμερα που η αμαρτία βαφτίζεται αρετή, οι παρά φύσιν επιλογές ως κατά φύσιν, η πλήρης διασάλευση με λίγα λόγια του Θεϊκού Νόμου. Είναι καιρός μετανοίας, προσευχής και αντίστασης των πιστών, ενάντια στα αντίχριστα κελεύσματα της εποχής μας, διότι ως βαπτισμένοι Χριστιανοί θα είμαστε υπόλογοι ενώπιον του Αγίου Θεού, αν δεν αντισταθούμε.

Καταλήγοντας ο Μητροπολίτης Κερκύρας ευχήθηκε η Χάρις του Γεννηθέντος Κυρίου να σκεπάζει όλους τους πιστούς.

2712KERK (1).JPG
2712KERK (2).JPG
2712KERK (3).JPG
2712KERK (4).JPG
2712KERK (5).JPG


Ετικέτες