Κερκύρας Νεκτάριος: «Ο Θεός έστειλε τον Υιό του να θυσιαστεί για τον άνθρωπο» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Απολλοδώρου και Ευσταθίου, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου.

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας ανέλυσε στο κήρυγμά του το αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας, από την προς Γαλάτας Επιστολή του Αποστόλου Παύλου, όπου γίνεται λόγος για το τί είναι πίστη και τί είναι τα έργα των ανθρώπων. Ο Νόμος που δώθηκε στο Μωυσή στο όρος Σινά, περιείχε απαγορεύσεις, μέσω των οποίων με την πάροδο των αιώνων οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να κατανοήσουν το Θεό και να επικοινωνήσουν μαζί Του.

Έρχεται ο Ιησούς Χριστός όμως και θυσιάζεται για τη δική μας ανωριμότητα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Νεκτάριος. Και συνέχισε λέγοντας πως, ο Θεός δεν στέλνει ούτε έναν Άγγελο, ούτε έναν Άγιο για να θυσιαστεί, αλλά το Μονογενή Του Υιό. Ο Σταυρός είναι η απόδειξη της αγάπης του Θεού για τους ανθρώπους. Απλώς και μόνο τα έργα δεν δικαιώνουν τον άνθρωπο, αλλά όταν εκείνα συνδέονται με την πίστη, όσο μεγαλύτερη είναι η πίστη, τόσο περισσότερο σώζεται ο άνθρωπος. Και σωτηρία σημαίνει υπέρβαση της ανθρώπινης φύσης που οδηγεί στη θέωση.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος έκανε λόγο για το βίο του Αγίου Ευσταθίου ο οποίος όπως είπε του αποκαλύφθηκε ο ίδιος ο Χριστός σε ένα δάσος, προτρέποντάς τον να βαπτιστεί και εκείνος και η οικογένειά του, όπως και έγινε, θυσιάζοντας όλοι την ίδια τους τη ζωή για την αγάπη του Χριστού.

Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος προέτρεψε τους πιστούς να πορεύονται στην οδό της σωτηρίας, μέσω της πίστεως στον Τριαδικό Θεό, δια πρεσβειών των Αγίων Του.

2009kerk.jpg
2009kerk1.jpg
2009kerk2.jpg
2009kerk3.jpg
2009kerk4.jpg
2009kerk5.jpg

 Ετικέτες