Κερκύρας Νεκτάριος: Η αμαρτία μας κάνει να εκβιάζουμε το θέλημα του Θεού

Loading...


Την επίσκεψή του στα Διαπόντια Νησιά ολοκλήρωσε το μεσημέρι της Κυριακής 5 Ιουλίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Ο κ. Νεκτάριος λειτούργησε το πρωί στο ναό του Αγίου Νικολάου στην Ερρείκουσα, όπου, απευθυνόμενος στους πιστούς, επεσήμανε ότι οι άνθρωποι δια της αμαρτίας εκβιάζουμε το θέλημα του Θεού. Ζητούμε από Αυτόν την άνεση, χωρίς όμως να θέλουμε να κοπιάσουμε σύμφωνα με το θέλημά Του, αλλά όντας αντίθετοι μ’ αυτό.

 Και δεν σταματάμε εκεί. Αν ο Θεός δεν μας δώσει αυτό που θέλουμε, Τον αρνούμαστε. Αυτό φαίνεται και στην ευαγγελική περικοπή των δαιμονισμένων στους Γεργεσηνούς, όπου οι κάτοικοι του νησιού επέλεξαν να βόσκουν χοίρους, παρότι ο νόμος του Θεού δεν το επέτρεπε, προκειμένου να πλουτίσουν, και όταν ο Θεός τους έδειξε τον δρόμο της αλήθειας, τότε προτίμησαν να Τον απομακρύνουν από κοντά τους, παρά να ζήσουν εν μετανοία. 

Στη σύγχρονη πραγματικότητα καλούμαστε να επιστρέψουμε στην οδό του Θεού, να μη λησμονούμε το θέλημά Του και να μην ζητούμε από Αυτόν να επιτρέψει να ακολουθούμε τα ευχάριστα, αλλά αυτά που ωφελούν την ψυχή μας. Το θέλημά μας έχει να κάνει με τον εγωισμό, με την υπερηφάνεια και την αλαζονεία, αλλά και την παράδοση σε έναν υλοκρατούμενο τρόπο ζωής. Η πίστη είναι η βάση για την αλήθεια και την ενότητα, σύμφωνα με αυτό που ζητά ο Θεός από εμάς.

Ο κ. Νεκτάριος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους του ακριτικού νησιού, ενώ γονείς έφεραν τα παιδιά τους στον Μητροπολίτη, για να τα ευλογήσει.


 Ετικέτες