Κατανυκτική Αγρυπνία στον Άγιο Ευστάθιο Περισσού (ΦΩΤΟ)

Loading...


του Σπύρου Παπαγεωργίου

Με Ιερά Αγρυπνία τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Γρηγορίου Επισκόπου Νύσσης, στον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου Νεαπόλεως Περισσού, όπου φυλάσσεται η Αγία Κάρα του.

Στην πανηγυρική παννυχίδα προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας & Φιλαδελφείας Γαβριήλ, συμπαραστατούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. π.Επιφάνιο Αρβανίτη και με την συμμετοχή και άλλων κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και μη.
Κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας τέθηκε προς προσκύνηση η Κάρα του Αγίου Γρηγορίου Νύσσης, που μαζί με το λείψανο του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου φυλάσσεται στον Ναό, ως πολύτιμος θησαυρός και ατίμητο στολίδι από τα μαρτυρικά χώματα της Μ. Ασίας.

Παρά το δριμύ ψύχος, η συμμετοχή των πιστών ήταν μεγάλη, και μεγάλος αριθμός, μετέλαβε στο τέλος των Αχράντων Μυστηρίων.

Ο Σεβασμιώτατος λίγο προ της απολύσεως, ευλόγησε το κόλλυβο του Αγίου, ενώ ανέφερε πως «είναι μεγάλη ευλογία για την ενορία αλλά και για την Μητροπολιτική Περιφέρεια να βρίσκεται εδώ η Κάρα του Αγίου Γρηγορίου Νύσσης, καθώς είναι ένας Άγιος, στον οποίο οφείλουμε πολλά από τα δόγματα της Ορθοδόξου πίστεως και ο Θεός τον αξιώνει επίσης, να γίνει το κυριότερο όργανό Του στη Β’ Οικουμενική Σύνοδο».

Στην Αγρυπνία έψαλλε χορός, υπό τη Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου Λεωνίδα Δούκα. 

 Ετικέτες