Καστορίας Σεραφείμ: «Να γευθούμε τη χαρά των θείων ευλογιών» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κορησού, ιερούργησε και μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ σήμερα, Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου Χαραλάμπους, ο οποίος καλλιέργησε τα χαρίσματα του προς δόξα και μαρτυρία του ονόματος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Αυτό πρέπει να κάνουμε κι εμείς σήμερα ώστε να γευθούμε τη χάρη των θείων ευλογιών.

Παράδοση και έθιμο του χωριού της Κορησού, είναι οι γυναίκες του χωριού να ετοιμάζουν κόλλυβα προς τιμήν του προστάτη Αγίου του χωριού, κάτι που διατηρήθηκε και φέτος.

Κατά το 1840 επιδημία πανώλης έπληττε την Κωνσταντινούπολη. Η παροικία κορησιωτών της πόλης ζήτησαν τη χάρη από τον Άγιο Χαράλαμπο να τους προστατέψει με αποτέλεσμα να μείνουν ανέπαφοι από την επιδημία αυτή. Από τότε οι Κορησιώτες γιορτάζουν τη μνήμη του με τιμή και μεγαλοπρέπεια όπου κι αν βρίσκονται με επίκεντρο την Κορησό.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τίμησε με τον Σταυρό του Αγίου Μηνά τον ιεροψάλτη του χωριού κ. Αναστάσιο Τσιτσινίδη, ο οποίος διακονεί το ιερό αναλόγιο επί πολλά έτη και μάλιστα αμισθί.

1002kast.jpg
1002kast1.jpg
1002kast2.jpg
1002kast3.jpg
1002kast4.jpg
1002kast5.jpg
1002kast6.jpg


Ετικέτες