Καλαμαριάς Ιουστίνος: «Είμαι Καλαμαριώτης, ήρθα σε ένα τόπο που πάντοτε ονειρευόμουν» (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Ο νέος Ποιμενάρχης της Νέας Κρήνης και της Καλαμαριάς κέρδισε το ποίμνιο από την πρώτη στιγμή.

Ο κ.Ιουστίνος στη σημερινή τελετή ενθρόνισης με λόγο μεστό, ζεστό και άμεσο «μίλησε» στις καρδιές των πολιτών της Καλαμαριάς και της περιοχής.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.Ιερώνυμος, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.Ειρηναίος, πλήθος Ιεραρχών, Ηγούμενοι Μονών του Αγίου Ορους, οι τοπικοί άρχοντες, η πολιτική ηγεσία, εκπρόσωποι φορέων και χιλιάδες κόσμος καλωσόρισαν θερμά τον νέο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.Ιουστίνο κατά την τελετή ενθρόνισής του.

Οι δρόμοι γύρω από τον Μητροπολιτικό Ναό ανέμεναν από νωρίς τον νέο Ποιμενάρχη χειροκροτώντας θερμά και πολλές φορές φώναξε «Αξιος».

Ο κ.Ιουστίνος τόνισε πως η Καλαμαριά είναι πλέον γίνεται και δική του πόλη, δηλώνοντας Καλαμαριώτης. Επίσης, είπε: «Δεν ήρθα ως αυτόκλητος, αλλά ως απεσταλμένος της Ιεραρχία της Αγίας Εκκλησίας της Ελλάδος… Ήρθα για να συνεχίσουμε μαζί όπως μαζί σας πάλευε για τέσσερις δεκαετίες ο μακαριστός προκάτοχος μου Προκόπιος. Αισθάνομαι ότι δεν έρχομαι σε ξένο τόπο, αλλά σε τόπο που γνώριζα και πάντοτε ονειρευόμουν».

Στο καλωσόρισμά του, ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θ.Μπακογλίδης είπε μεταξύ άλλων: «Είναι μια νέα μέρα για την Μητρόπολη και την περιοχή. Ο νέος μας Ποιμενάρχης είναι σεμνός και ταπεινός. Θα είμαστε αρωγοί και θα τελούμε υπό την πνευματική σας καθοδήγηση».
Δώρισε στον κ.Ιουστίνο μια ασημένια αργώ, το έμβλημα της πόλης που συμβολίζει τους πρόσφυγες που έφτασαν με ξύλινα καράβια από την Μικρά Ασία και άλλα σημεία του Πόντου.

Ζεστός ήταν και ο λόγος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης και μέχρι πρότινος Τοποτηρητής της Μητρόπολης κ.Ανθιμος που έκλεισε το χαιρετισμό του λέγοντας: «Όλα για την Ορθοδοξία, όλα για την Ελλάδα» και καταχειροκροτήθηκε

Πηγή φωτογραφιών και βίντεο: thestival.gr

mhtr-1.jpg
mhtr-2.jpg
mhtr-5.jpg
mhtr-6.jpg
mhtr-8.jpg
mhtr-9.jpg
mhtr-10.jpg


Ετικέτες