Ιλίου Αθηναγόρας: «Ο Χριστός είναι o Αρχοντας της ειρήνης αλλά και o Άρχοντας της Αναστάσεως»(ΦΩΤΟ)

Loading...


του Σπύρου Παπαγεωργίου

Με λαμπρότητα τελέστηκε χθες, Δευτέρα 4 Μαίου ο Μέγας Εσπερινός της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης στον φερώνυμο περικαλλή Ιερό Ναό στο Γαλάτσι.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου Δαμασκηνός.

 Συμμετείχε πλειάδα Ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με πρώτο τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. π. Συμεών Βολιώτη και ιερείς άλλων Μητροπόλεων.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας, ο οποίος αναφέρθηκε στην Αγία Μεγαλομάρτυρα, που απέκτησε το όνομά της, «ιχνηλατούσα τον Άρχοντα της ειρήνης. Δηλαδή ακολουθώντας τον ίδιο τον Χριστό που είναι ο Άρχοντας της καταλλαγής και του ελέους. Προσέφερε ειρήνη και σωτηρία των ψυχοσωματικών παθών. Αυτός που μηδένισε την απόσταση μεταξύ ανθρώπου και Θεού με την Σάρκωσή του. Αλλά και Άρχοντας του Θανάτου τον οποίο κατέλυσε με την Ανάστασή Του. Γίνεται λοιπόν και Άρχοντας της Αναστάσεως, της απελευθέρωσης από τα πάθη και της ανύψωσης. Αυτόν τον Άρχοντα της ειρήνης ακολούθησε στη ζωή της η Αγία Ειρήνη. Βίωσε την ειρήνη, την καταλλαγή και το έλεος, γι αυτό και έζησε την προσωπική της Ανάσταση«

Μετά το πέρας του εσπερινού ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Τίτος Γαρεφαλλάκης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την συμμετοχή του στην Πανήγυρη του Ναού.
 

 

 

 

 

 

 

 Ετικέτες