Ιλίου Αθηναγόρας «Η Παναγία μας γίνεται η δροσιά και η παρηγοριά μας» (ΦΩΤΟ)

Loading...


του Μάρκου Παπαγεωργίου

Με ευλάβεια και ιερή κατάνυξη ετελέσθη η ακολουθία των Α΄ Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Ιλίου.

Στην ακολουθία των Χαιρετισμών, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, έψαλλαν τον κανόνα της Θεοτόκου τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Ιλίου, υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση της Καθηγήτριας κας Μύριαμ Μαρίνου. δίδοντας ένα άλλο ηχόχρωμα στην κατανυκτική βραδιά.

Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερόμενος στο σεπτό πρόσωπο της Μητέρας του Θεού, αναφερόμενος στον στίχο, «χαίρε ο πόκος ο ένδροσος ον Γεδεών Παρθένε προεθεάσατο». «Από αυτήν έσταξε η δροσιά σαν παρηγοριά. Είναι η ευκαιρία που έδωσε η Παναγία στο ανθρώπινο γένος για τη σωτηρία του, με την σάρκωση του Θεού Λόγου Είναι εκείνη που γίνεται σκεύος εκλογής και μέσα σε μια νοτισμένη ανθρωπότητα από την αγωνία, την αμαρτία και την αμφιβολία, έρχεται και στεγνώνει την οικουμένη και την γεμίζει από την δροσιά του Αγίου Πνεύματος. Μέσα στις δυσκολίες της καθημερινότητάς μας για επιβίωση, η Παναγία μας γίνεται η δροσιά, η παρηγοριά μας και η ελπίδα μας.»

Την ακολουθία κάλυψε απευθείας η Δημόσια Τηλεόραση, ενώ ο Ιερός Ναός, όπως κάθε Παρασκευή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, γέμισε από ενορίτες, που προσήλθαν στην ιερά ακολουθία με σεβασμό και ευλάβεια για να αναπέμψουν δεήσεις στην Κυρία Θεοτόκο και να προσκυνήσουν την χαριτόβρυτο εικόνα της. Ετικέτες