Ιερό Λείψανο του Αγίου Δημητρίου στα Λάβαρα Σουφλίου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με αισθήματα βαθειάς συγκίνησης και κατάνυξης ο ακριτικός λαός του Έβρου υποδέχθηκε απότμημα Ιερού Λειψάνου εκ της δεξιάς χειρός του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου, στην κωμόπολη των Λαβάρων -Σουφλίου, το απόγευμα της Πέμπτης 1ης του μηνός Οκτωβρίου.

Το ιερό λείψανο εκόμισε από την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, όπου φυλάσσεται, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Αρχιμ. Δημήτριος Μπακλαγής και το υποδέχθηκαν στην κεντρική πλατεία της κωμοπόλεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, ο ιερός κλήρος, οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές με επικεφαλείς το Δήμαρχο Σουφλίου Ευάγγελο Πουλιλιό και τον Διοικητή της 50ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχο Άγγελο Ιλαρίδη και πλήθος πιστών από όλο τον Κεντρικό και Βόρειο Έβρο.

«…Αποτελεί ύψιστη ευλογία για τον τόπο μας η προσκύνηση του ιερού τούτου λειψάνου. Η δε προσκύνηση του είναι κατάθεση μαρτυρίου και αναστάσιμης προσδοκίας. Δίνει ελπίδα στους ακρίτες μας αλλά και υπομονή σ’ αυτούς κατά τις δύσκολες συγκυρίες της παρούσης καταστάσεως» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος και ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα γιατί προφρόνως ανταποκρίθηκε στο σχετικό αίτημα της τοπικής Εκκλησίας.

SAM_0118.jpg
SAM_0120.jpg
SAM_0128.jpg
SAM_0131.jpg
sam_0132.jpg
SAM_0143.jpg
SAM_0154.jpg
SAM_0158.jpg
SAM_0160.jpg
SAM_0165.jpg
SAM_0173.jpg

 Ετικέτες