Ιερατική σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, στο Ηράκλειο.

Πριν από την Ιερατική Σύναξη πραγματοποιήθηκε Αρχιερατικό Δυσαρχιερατικό Συλλείτουργο, στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης, εντός του προαυλείου χώρου της Πατριαρχικής Ακαδημίας, συλλειτουργησάντων του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου και του Θεοφ. Επισκόπου Καρπασίας κ. Χριστοφόρου, τη συμμετοχή των Πανοσιολ. Αρχιμ. Μεθοδίου Βερνιδάκη, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και Αλεξίου Μαράκη, Εφημερίου του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίας Σκέπης.

Στην Ιερατική Σύναξη κεντρικός ομιλητής ήταν
ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, από την Εκκλησία της Κύπρου, υπεύθυνος των θεμάτων Αιρέσεων και Παραθρησκείας της Εκκλησίας Κύπρου.

Ο ομιλητής, με γλαφυρό και επίκαιρο λόγο, ανέπτυξε το θέμα, σε δύο μέρη, το θέμα «Παραθρησκευτικές Ομάδες στους Τομείς Υγείας» και ανέλυσε με τρόπο διεξοδικό και πρακτικό την ποικίλη δράση διαφόρων Παραθρησκευτικών Ομάδων στους Τομείς της Υγείας καθώς και την αντιμετώπισή τους από πλευράς της Ορθοδόξου Εκκλησίας και Θεολογίας. Τόνισε, μάλιστα, την ευθύνη μας ως ποιμένων, να γνωρίζομε τα θέματα αυτά, προκειμένου να δυνάμεθα υπευθύνως να καταρτίσομε το ποίμνιο της Εκκλησίας.

Μετά το πέρας της εισηγήσεως διεξήχθη εποικοδομητικός και εκτενής διάλογος και ετέθησαν επίκαιρα ερωτήματα από τους κληρικούς που έλαβαν μέρος προς τον ομιλητή και δόθηκαν οι κατάλληλες απαντήσεις.

Καταληκτικώς, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, εσημείωσε την ανάγκη της συμμετοχής και της ενημέρωσης με ιερατικές συνάξεις, για την κατάλληλη κατάρτιση των κληρικών και την ενημέρωση των ανθρώπων και ευχαρίστησε εγκάρδια τον εξαίρετο ομιλητή για τον κόπο και το μόχθο του και την πολύτιμη προσφορά του στην οικογένεια των κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

 

 

 

 

 

 Ετικέτες