Ιερά Παράκληση και Αγρυπνία υπό του Μητροπολίτη Κορίνθου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Τετάρτη το απόγευμα, 12 Αυγούστου 2015, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος χοροστάτησε στην Ι. Παράκληση, που τελέστηκε στον Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νεμέας με την συμμετοχή πολλών πιστών, που έσπευσαν να παρακολουθήσουν την Ι. Ακολουθία και να ωφεληθούν από τους διδακτικούς λόγους του Θεολόγου Καθηγητού του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αποστόλου Νικολαΐδη.

Αξιοσημείωτο είναι ότι την παράκληση έψαλλε Χορωδία γυναικών από την Ενορία, ενώ ο Ποιμενάρχης συνεχάρη στο τέλος θερμά τον Καθηγητή για τους επιστηρικτικούς και πνευματικούς λόγους του, την Χορωδία για το ωραίο και ευλαβικό άκουσμα και τους πιστούς που τηρούν τις ιερές παραδόσεις μας οι οποίες στηρίζουν, παρηγορούν και ενισχύουν τον Λαό μας κατά τις δύσκολες ώρες που διερχόμαστε.

Στην συνέχεια και παρά την ασθενή βροχώπτωση χοροστάτησε στην Ι. Αγρυπνία στην Ι. Μονή Κοιμ. Θεοτόκου Βράχου Νεμέας. Πρόκειται για μια εξαιρετικού κάλλους Ι. Μονή, που τις ρίζες της έχει στα βάθη των πρωτοχριστιανικών χρόνων. Επιπρόσθετα, και η Εθνική της δράση κατά την Τουρκοκρατία υπήρξε σημαντική, καθώς απ’ αυτήν ο Στρατηγός Θεόδωρος Κολοκοτρώνης εκκίνησε για την νικηφόρο μάχη στα Δερβενάκια. Η Ι. Μονή καθώς βρίσκεται αγκιστρωμένη στους βράχους παραπέμπει συνειρμικά στο δέος και την ομορφιά των Μετεώρων.

Η Ι. Ακολουθία τελέστηκε υπαιθρίως, σε ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα, στον έμπροσθεν της Ι. Μονής χώρο (αφού η Ι. Μονή βρίσκεται στην φάση της αναστήλωσης από την Αρχαιολογική Υπηρεσία) με την συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου Νεμέας και Ιερέων της περιοχής, ενώ παρέστησαν ο Δήμαρχος Νεμέας κ. Κων. Καλαντζής, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Αστυνομικές Αρχές και πλήθος κόσμου, που κατέκλυσαν τον χώρο για να αγρυπνήσουν προς τιμήν της προστάτιδός των «Παναγίας του Βράχου».

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης καθώς απεδίδετο η μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και εορτάζετο η μνήμη του Οσίου Πατρός Μαξίμου του Ομολογητού απεύθυνε ενθουσιώδεις λόγους πνευματικής οικοδομής περί μεταμορφώσεως δια του ακτίστου φωτός του Κυρίου στους πιστούς και τους ευχήθηκε χρόνια πολλά και ευλογημένα με τις πρεσβείες της Θεοτόκου.

101_8131.JPG
101_8133.JPG
101_8147.JPG
101_8174.JPG
101_8178.JPG
101_8189.JPG
101_8220.JPG
101_8232.JPG
101_8268.JPG


Ετικέτες