Ιερά Πανήγυρις των Αγίων Αναργύρων στη Νέα Ιωνία (ΦΩΤΟ)

Loading...


Σε πανηγυρικό κλίμα και με αθρόα προσέλευση πιστών τελέσθηκε η Ιερά Πανήγυρις του Ιερού Καθεδρικού Ναού των Αγίων Αναργύρων στη Νέα Ιωνία.

Πλήθος κόσμου τίμησε τους πολιούχους Αγίους της Νέας Ιωνίας, τους αναργύρους Ιατρούς Κοσμά και Δαμιανό, που με πίστη προσήλθε στις Ιερές Ακολουθίες.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεθώνης κ. κ. Κλήμεντος, Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου, και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών πρώην Νέας Ιωνίας κ.κ. Κωνσταντίνου, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ, και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου κ.κ. Αγαθαγγέλου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, καλωσόρισε τους Αγίους Αρχιερείς και προσκάλεσε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμεντα να κηρύξει τον θείο λόγο. Ο Άγιος Μεθώνης με λόγο εναργή αναφέρθηκε στο σωτηριώδες έργο της Εκκλησίας, στην ιατρική χάρη των Αγίων Αναργύρων αλλά και στην πνευματική μεταμόρφωση που δύναται ο κάθε άνθρωπος να βιώσει μέσα στη Μυστηριακή Ζωή της Εκκλησίας.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής της Θείας Λειτουργία προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου κ.κ. Αγαθάγγελος, Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, συνιερουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεθώνης κ. Κλήμεντος και του οικείου Μητροπολίτου κ.κ. Γαβριήλ. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου αναφέρθηκε διεξοδικώς στο Μυστήριο της αγάπης του Θεού και στη δυνατότητα της εν Χριστώ τελειώσεως του ανθρώπου δια της Εκκλησίας.

Το απόγευμα της εορτής τελέσθηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Λειψάνων των Αγίων στους κεντρικούς δρόμους της Νέας Ιωνίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μετά το πέρας της Λιτανεύσεως μίλησε με λόγο παραμυθητικό στο πλήθος των πιστών και επικαλέσθηκε τη χάρη και τις πρεσβείες των Αγίων Αναργύρων δια τη δοκιμαζόμενη Ελλάδα. Ακολούθως στον αύλειο χώρο του Ναού χορευτικό συγκρότημα της ενορίας παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

anargir_ionias2.jpg
anargir_ionias3.jpg
anargir_ionias6.jpg
anargir_ionias8.jpg
anargir_ionias14.jpg
anargir_ionias16.jpg
anargir_ionias18.jpg
anargir_ionias22.jpg
anargir_ionias23.jpg


Ετικέτες