Ιερά Εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκοου στον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου των Όπλων, στα Κάτω Πατήσια

Loading...


Την Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου ε.ε. και ώρα 6.00 μ.μ., στον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου των Όπλων, στα Κάτω Πατήσια (Στρατηγού Καλλάρη 57), θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή, από τον Πανάγιο Τάφο και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας, η οποία ονομάζεται «Γοργοϋπήκοος». Η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει στον Ιερό Ναό έως και την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου.

Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου καί ώρα 9.00 μ.μ. θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία με την αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου. Κατά το διάστημα από 22 έως 29 Οκτωβρίου καθημερινώς θα τελείται η Θεία Λειτουργία (7.00 π.μ. – 9.00 π.μ.) και ώρα 11.00 θα ψάλλεται η Ιερά Παράκληση στην Παναγία, ενώ κάθε απόγευμα και ώρα 6.00 ο Όρθρος της Μεγάλης Εβδομάδος του Αγίου Δημητρίου.

Αποτελεί εξαιρετική τιμή για τον ευσεβή λαό των Αθηνών η έλευση της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Αγίου Κωνσταντίνου, το Κεντρικό Μοναστήρι του Παναγίου Τάφου, όπου διαμένει ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων και τα Μέλη της Αγιοταφιτικής Αδελφότητος.

Η ιδιαίτερη χάρη της Κυρίας Θεοτόκου, μέσω της εικόνας αυτής, η οποία αποτελεί το προσωπικό κειμήλιο των Αγιοταφιτών και, για τον λόγο αυτό, σπανίως εξέρχεται από την Ιερά Πόλη των Ιεροσολύμων, μαρτυρείται από όλους τους Αγιοταφίτες Πατέρες, οι οποίοι ομολογούν τις καθημερινές επεμβάσεις, τις θαυματουργές ιάσεις και θεραπείες, καθώς και την ταχύτατη ανταπόκριση της Κυρίας Θεοτόκου στις προσευχές των πιστών ενώπιον της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου.
Ας προσευχηθούμε με πίστη, ζητώντας από την Κυρία Θεοτόκο την Αγιοταφίτισσα να μεσιτεύει στον Χριστό απαύστως για όλους.

 


 Ετικέτες