Θυρανοίξια Ναϋδρίου στην Ι.Μ. Φθιώτιδος (ΦΩΤΟ)

Loading...


Τα θυρανοίξια ενός νέου Ιερού Ναού αφιερωμένου στην Αγία Θεοδώρα, ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου το απόγευμα στο χωριό Μεξιάτες.

Το Ναΰδριο είναι ιδιοκτησίας της οικογενείας Δημητρίου και Αναστασίας Μπέσσα, βρίσκεται σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον και είναι διακοσμημένο με θαυμάσιες αγιογραφίες.

Στο τέλος της τελετής ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του για το άνοιγμα ενός νέου Ναού, στον οποίο θα καταφεύγει η οικογένεια των κτιτόρων και θα βρίσκει ηρεμία και γαλήνη πνευματική. Συνεχάρη επίσης τους κτίτορες διότι προέβησαν στην θεάρεστη πράξη της ανεγέρσεως του Ιερού Ναού, τονίζοντας ότι όποιος κτίζει μία Εκκλησία μεταφέρει ένα κομμάτι του Παραδείσου στη γη. Τέλος ο Ποιμενάρχης μας προσέφερε για τον Ιερό Ναό ως ενθύμιο για την ημέρα των Θυρανοιξίων μία εικόνα της Θεοτόκου.

Ακολούθως, η οικογένεια του κ. Μπέσσα δεξιώθηκε όλους τους παρευρισκομένους.

Στην τελετή των θυρανοιξίων έψαλλε ο Πρωτοψάλτης και Στρατιωτικός κ. Νικόλαος Μέγκος, ενώ παρέστησαν ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί της οικογενείας.Ετικέτες