Θυρανοίξια και οι Α΄ Χαιρετισμοί στον Ι.Ν. Αγίας Κυράννης στον Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα ξεκίνησε το διήμερο των εορτίων λατρευτικών και επιστημονικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης και ο Ιερός Ναός της Αγίας Κυράννης Όσσης, προς τιμήν της Αγίας Μεγαλοπαρθενομάρτυρος Κυράννης της Οσσαίας.

Επίκεντρο όλων των Πανηγυρικών Εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν είναι ο περικαλέστατος και πάνσεπτος Ιερός Ναός της Αγίας Κυράννης, ο οποίος και ευρίσκεται στην πανέμορφη από κάθε άποψη περιοχή της κωμοπόλεως της Όσσης, τόπο καταγωγής της σήμερα τιμωμένης Αγίας Νεομάρτυρος.

Το απόγευμα της 27ης Φεβρουαρίου., τελέσθηκαν τα Θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου το οποίο και είναι αφιερωμένο στην τιμώμενη Αγία και ευρίσκεται στην είσοδο της κωμοπόλεως, ενώ εν συνεχεία τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας καθώς και η Α΄ Στάσις των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Των Ιερών Ακολουθιών, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, πλαισιωμένος Ιερέων της Μητροπόλεως μας, ενώ μεταξύ των πολλών ευσεβώς Χριστιανών που παρέστησαν, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, εκπρώσοποι του Στρατού Ξηράς καθώς και αντιπρόσωποι της Δήμου Λαγκαδά και της Τοπικής Κοινότητος.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, προς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόσωπο της Αγίας Κυράννης της Οσσαίας καθώς και στους Νεομάρτυρες, τονίζοντας ότι ο Βίος και το Μαρτύριο τους πρέπει να είναι οδοδείκτης και για την δικιά μας ζωή.

Πρέπει να αγαπήσουμε με όλη την δύναμη της καρδιάς μας τον Κύριο και με οδηγό το φωτεινό παράδειγμα των Αγίων να μπορέσουμε να καταστούμε κοινωνοί της Ουρανίου Βασιλείας Του.

Αύριο 28 Φεβρουαρίου 2015, κυριόνυμο ημέρα της Εορτής, οι Εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με το Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο και εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί η Ε΄ Θεολογική – Αγιολογική Ημερίδα με θέμα: «Οι Νεομάρτυρες του Γένους. Χριστοφόρος Προδρομίτης. Η Συμβολή του στην Κανονική και Υμνογραφική Παράδοση», με ομιλητές τους π. Θεολόγο Ιβηρίτη, Βιβλιοθηκάριο της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής των Ιβήρων Αγίου Όρους, τον κ. Θεόδωρο Γιάγκου, Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. και Πρόεδρο του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας, τον κ. Συμεών Πασχαλίδη, Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. και Πρόεδρο του Κέντρου Βυζαντινών Ερευνών, τον προκοσμήτορα και Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Μιχαήλ Τρίτο και τον Επίκουρο Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Ιωάννη Μπάκα, ενώ θα αναγνωσθούν και τα χαιρετιστήρια μηνύματα της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

DSC_0034.JPG
DSC_0041.JPG
DSC_0046.JPG
DSC_0053.JPG
DSC_0066.JPG
DSC_0089.JPG
DSC_0098.JPG
DSC_0105.JPG
DSC_0129.JPG
DSC_0144.JPG
DSC_0172.JPG
DSC_0180.JPG
DSC_0185.JPG
DSC_0189.JPG
DSC_0212.JPG
DSC_0220.JPG


Ετικέτες