Θεσσαλονίκης Άνθιμος: Αρχιερατική Θ.Λειτουργία και εγκαίνια ενοριακού μουσείου

Loading...


Την Κυριακή, 21η Σεπτεμβρίου μετά την Ύψωση του Τιμίου και ζωοποιού Σταυρού, η ενορία του Ιερού Ναού Αγίου Προφήτου Ηλιού Πυλαίας Θεσσαλονίκης θα έχει την εξαιρετική τιμή και ευλογία να υποδεχθεί για ακόμη μία φορά τον Παναγιώτατο Ποιμενάρχη της, Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο, ο οποίος θα προστεί της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και θα κηρύξει το θείο λόγο.

Μετά την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Παναγιώτατος θα τελέσει τον αγιασμό των εγκαινίων του Ενοριακού Εκκλησιαστικού Κειμηλιαρχείου, στο οποίο φυλάσσονται εικόνες, ιερά σκεύη, αντιμήνσια και άλλα ιερά κειμήλια της ιστορικής αυτής ενορίας.

Τα ιερά αυτά θησαυρίσματα προέρχονται από τους δύο προγενέστερους παλαιούς Ιερούς Ναούς του Προφήτου Ηλιού, οι οποίοι προϋπήρχαν του σημερινού και συγκεντρώθηκαν με τη φροντίδα του προϊσταμένου Αρχιμ. Δημητρίου Τζιαφά ήδη από το 2005, δημιουργώντας τον πρώτο πυρήνα του ενοριακού μουσείου. Εν συνεχεία συντηρήθηκαν και μετά την ολοκλήρωση των έργων της εξωτερικής αποκαταστάσεως του Ναού και της λιθοεπενδύσεως του εξωνάρθηκα, επεκτάθει ο χώρος, ο οποίος θα φιλοξενεί από τούδε και στο εξής το Ενοριακό Εκκλησιαστικό Κειμηλιαρχείο «Προφήτης Ηλίας ο Θεσβίτης».
 Ετικέτες