Θεοφάνεια στη Στυλίδα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με επίκεντρο την πόλη της Στυλίδος, όπως κάθε χρόνο εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε ο Μέγας Αγιασμός, παρουσία των πολιτικών, στρατιωτικών και λοιπών Αρχών της Φθιώτιδος. Μετά την τελετή του Αγιασμού ο Ποιμενάρχης κ. Νικόλαος ευχήθηκε σε όλους υγεία, δύναμη και ζωή μετά του Αγίου Πνεύματος, διότι όπως ετόνισε όσες φορές έχουμε μπει σε περιπέτειες, τούτο το πάθαμε γιατί χάσαμε τον σηματοδότη μας, το Άγιον Πνεύμα, το οποίο μας φυλάσσει, μας φωτίζει και μας περιφρουρεί. Ιδιαιτέρως ευχήθηκε στους πολιτικούς, που ευρίσκονται στην προεκλογική περίοδο, από την οποία θα εξαρτηθούν πολλά για την πατρίδα μας και το μέλλον της κοινωνίας μας, να έχουν τη φώτιση του Θεού ώστε με αγάπη, αλληλοσεβασμό, αξιοπρέπεια και ειρηνικό τρόπο ο καθένας να στηρίξει την ιδεολογία του και το πρόγραμμά του και ο λαός ελεύθερα να αποφασίσει για να αναδείξει ο λαός και ο Θεός εκείνον που χρειάζεται η Ελλάδα για να προχωρήσει.

Στη συνέχεια εν πομπή Κλήρος και λαός προπορευομένων της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαμιέων, των ιεροπαίδων με τα εξαπτέρυγα και του στρατιωτικού αγήματος, μετέβησαν στο λιμάνι της Στυλίδος, όπου έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Επτά νέοι αψηφώντας το δριμύ ψύχος έπεσαν στα παγωμένα νερά του Μαλιακού κόλπου να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό. Ο Σεβασμιώτατος στον νεαρό Στράτο Παπακώστα, που έπιασε τον Τίμιο Σταυρό επέδωσε ως ευλογία, μία εικόνα της Παναγίας.

Ο λαμπρός εορτασμός ολοκληρώθηκε με δεξίωση που παρέθεσε ο Δήμαρχος Στυλίδος κ. Απόστολος Γκλέτσος, στην αίθουσα τελετών του Δημαρχείου.   Ετικέτες