Θεία Λειτουργία στο Κιάτο και Παράκληση στην Ι.Μ. Λεχώβης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Κυριακή, 9 Αυγούστου 2015, ο Μητρ. Κορίνθου κ. Διονύσιος τέλεσε την Θ. Λειτουργία στον κατάμεστο από πιστούς Ι. Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κιάτου, επειδή, λόγω της πληθώρας εορταζόντων Ι. Ναών και Μονών, κατά την εορτή της Παναγίας δεν θα δυνηθεί να παραστεί εις την Ι. Πανήγυρη. 

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών κ. Απόστολος Νικολαΐδης, ο οποίος κατ’ αυτήν την περίοδο ακολουθεί τον Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου στο Πρόγραμμα, που έχει εκπονήσει για τις ημέρες του Δεκαπενταυγούστου, προσφέροντας την καθ’ όλα άξια διακονία του προς οικοδομή του Λαού του Θεού της Αποστολικής Ι. Μητροπόλεώς μας. Ο Σεβ. στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ευχήθηκε στους Χριστιανούς να τιμούν την ημέρα του Κυρίου, να μεταμορφώνονται από το άκτιστο φως Του και να εμπνέονται από την ζωή της Παναγίας καθώς αυτή είναι πρότυπο ανθρώπου της Πίστεως.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου χοροστάτησε στην Ι. Παράκληση, που τελέστηκε στην Ι. Μονή της Παναγίας Λέχωβας. Η Ι. Ακολουθία πραγματοποιήθηκε υπαίθρια, στον έμπροσθεν του Καθολικού της Ι. Μονής χώρο, και έδωσε την ευκαιρία στους πιστούς να κατανυγούν βαθύτατα. Ομίλησε μάλιστα κατάλληλα ο Καθηγητής κ. Απόστολος Νικολαΐδης με θέμα: «Παναγία, ο αδαπάνητος Θησαυρός μας». Τον ομιλητή και τους συγκεντρωμένους πιστούς ευχαρίστησε θερμώς ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ευχόμενος σ’ αυτούς και στην Αδελφότητα της Ι. Μονής Καλό υπόλοιπο Δεκαπενταυγούστου.  

 

 

 

 

 

 

 Ετικέτες