Ο Μητροπολίτης Σύρου στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας στο Ψυχικό (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας, με την άδεια και ευλογία του Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’, ιερούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β᾿, μετά από πρόσκληση του Πρωθιερέως του Ναού Αρχιμ. Ιωαννικίου Κουλιανοπούλου, με τη συμμετοχή των εφημεριών του Ναού και κληρικών εξ άλλων περιοχών.

Πρό του πἐρατος της Θ. Λειτουργίας, τελέστηκε Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των προαναπαυσαμένων Ιερέων και Μεγάλων Ευεργετών και Δωρητών της ενορίας. Εν συνεχεία, τελέστηκε η εναπόθεση των Λειψάνων των Αγίων εις την “Σορόν” του Ναού, όπου φυλάσσονται, προηγηθείσης ειδικής δεήσεως.

Ο Αρχ. Ιωαννίκιος, προσφωνήσας τον Σεβασμιώτατο, τον ευχαρίστησε για την παρουσία του και του ευχήθηκε για την Αρχιερατική του διακονία, ενώ ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την άδεια και ευλογία. Επίσης συνεχάρη τον π. Ιωαννίκιο για την άξια και ευλογημένη, όπως είπε, διακονία του στην ενορία της Αγίας Σοφίας, στην οποία τα μέγιστα συνεισφέρουν οι συνεφημέριοί του. Τέλος, ευχήθηκε στους εκκλησιαζομένους όπως πάντοτε “φέρουν στον ώμο τους το Σταυρό του Χριστού, ως ορθή αξιολόγηση των πραγμάτων της ζωής και δύναμη εξισσοροπιστική μεταξύ των πνευματικών και υλικών αναγκών, ώστε η ψυχή-ζωή να κερδίζεται και οι καθημερινές ανάγκες με ολιγάρκεια και σύνεση να θεραπεύονται. ”Ετικέτες