Θέματα της σύγχρονης εποχής απασχόλησαν την Ιερατική Σύναξη της Ι.Μ Υδρας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τετάρτη 3 Ιουνίου στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγ. Τριάδος Μεθάνων Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Υδρας, Σπετσών και Αιγίνης, υπό την Προεδρία του Μητροπολίτη κ.Εφραίμ.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση της Μητρόπολης: «Την πρωίαν ε.έ. ετελέσθη εις τον Ιερόν Ναόν Αγίας Τριάδος Μεθάνων Αρχιερατική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Ποιμενάρχου όστις και εκήρυξε τον Θ. Λόγον και εχειροθέτησεν εις Αρχιμανδρίτην τον Ιερομόναχον -εφημέριον π. Μακάριον Παπουτσήν. Εν συνεχεία παρετέθη πρωϊνόν εις τον αύλειον χώρον του Ι. Ναού.
Το Συνέδριο ξεκίνησε με προσφώνηση υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου ημών κ.κ ΕΦΡΑΙΜ.

Το θέμα της Α΄ Εισηγήσεως: «Ποιμαντική σε ένα κοινωνικό περιβάλλον με σημάδια χωρισμού Εκκλησίας και Κοινωνίας. Ανθρώπινα δικαιώματα. Προβληματισμοί και Προοπτικές.» ανέπτυξε ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Ανδρέας Κουμπής. Ακολούθησε συζήτηση.

Το θέμα της Β΄ Εισηγήσεως: «Ποιμαντική σε ένα κόσμο μεταβαλλόμενο (Κοινωνικά κινήματα, Αντιεξουσιαστικός λόγος, Παγκοσμιοποίηση της Οικονομίας, Συνεργασίες για την ειρήνη, την δικαιοσύνη και την ακεραιότητα της κτίσεως, Ψηφιακά Μέσα)» ανέπτυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Σάββας Ζέρβας.

Οι πατέρες συζήτησαν περί των ως άνω θεμάτων και ο Σεβασμιώτατος διένειμε έντυπα –βεβαιώσεις δια τα δύο μυστήρια (Βάπτιση-Γάμος). Απεύθυνε παραινέσεις προς όλους τους κληρικούς κλείνοντας με συμπεράσματα και με τις πατρικές ευχές Του, η Ιερατική Σύναξη.

Τέλος μετά το πέρας των εργασιών παρετέθη γεύμα, ενώ οι σύνεδροι έλαβον από τον Σεβασμιώτατο ως ευλογία έντυπα και βιβλίο από τις εκδόσεις της Αποστολικής Διακονίας».

DSCF2910.JPG
DSCF2987.JPG
DSCF2994.JPG
DSCF2995.jpg


Ετικέτες