Η Τήνος τίμησε την Πρωτομάρτυρα και Ισαπόστολο Θέκλα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με την ευλογία του Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’, ετελέσθη την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου, εόρτιος Εσπερινός στον Πάνορμο, στον ιερό Ναό της Αγίας Πρωτομάρτυρος και Ισαποστόλου Θέκλης.

Της Ιεράς Ακολουθίας προέστη ο προσκληθείς από τον Σεβ. κ. Δωρόθεο, Πανοσιολ. Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, συμπαραστατούμενος από Κληρικούς της Ιεράς Νήσου, ενώ ο π. Χριστοφόρος Μήλας εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής εκόμισε τα ιερά λείψανα της Αγίας Θέκλης και του Αγίου Νεκταρίου.

Ο π. Επιφάνιος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη μαρτυρική πορεία της Εκκλησίας μας από την εποχή της Πρωτομάρτυρος μέχρι και σήμερα, η οποία μπορεί να αποτελεί στίγμα για τον πολιτισμένο κόσμο, αλλά για την ίδια την Εκκλησία είναι η Δόξα και το Καύχημά της, ενώ προ του πέρατος του Εσπερινού μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβ. κ. Δωροθέου.

Να σημειωθεί ότι ο Ιερός Ναός χτίστηκε και αφιερώθηκε στη μνήμη της Αγίας Θέκλης από τον πολιό Μητροπολίτη ποτέ Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Αγαθόνικο ο οποίος υπήρξε εξέχουσα μορφή της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.Ετικέτες