Η Τήνος εόρτασε την επέτειο ευρέσεως της Εικόνας της Μεγαλόχαρης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την 192α επέτειο από της Ευρέσεως της αγίας Εικόνος της Μεγαλόχαρης εόρτασε σήμερα η Τήνος με τον Εόρτιο Εσπερινό, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. κ. Δωρόθεος Β’, στον Ναό της Ευρέσεως.

Προηγουμένως η αγία Εικόνα λιτανευτικά, παρ’ όλη την επικρατούσα κακοκαιρία μεταφέρθηκε από τον Πανίερο Ναό στην Εύρεση, με εκκλησιαστική τάξη επικεφαλής έχουσα τον Μητροπολίτη, με τη συμμετοχή, των Ιερέων, του κ. Αντιπροέδρου και των μελών της Διοικούσης Επιτροπής, του κ. Δημάρχου και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, του κ. Επάρχου, του Προέδρου της τοπικής Δημοτικής Κοινότητος, της πολιτευτού των Κυκλάδων, των Προϊσταμένων των Υπηρεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας, Διευθυντών Σχολείων και μαθητών όλων των βαθμίδων, της Φιλαρμονικής του Ιερού Ιδρύματος, και προσκυνητών από την Τήνο, την Σύρο, την Μύκονο, τα Τρίκαλα, τα Μετέωρα, τη Χίο και άλλες περιοχές της Ελλάδος.

Τους ύμνους απέδωσε ο χορός των Ιεροψαλτών του Ιδρύματος υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Μετά το πέρας του Εσπερινού στον κυρίως Ναό η Διοικούσα Επιτροπή, όπως κάθε χρόνο απένειμε χρηματικά αριστεία και βιβλία στους αριστεύσαντες μαθητές όλων των βαθμίδων και της Σχολής Καλών Τεχνών Πανόρμου.

Ο κ. Δωρόθεος στην προσφώνησή του συνεχάρη τους γονείς, τους διδασκάλους και τους μαθητές και υπέμνησε σε όλους, αφού αναφέρθηκε στην μετά σπουδής θύραθεν και Χριστιανική διαπαιδαγώγηση των νέων, την διαχρονική, πολύπλευρη και πολυδιάστατη προσφορά του Ιερού Ιδρύματος στην Παιδεία από της ιδρύσεώς του μέχρι και σήμερα.

Οι παριστάμενοι διδάσκαλοι και μαθητές ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο και την Διοικούσα Επιτροπή για την απονομή των αριστείων.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης, Δήμητρα Φανερού

2901tinos.jpg
2901tinos1.jpg
2901tinos2.jpg
2901tinos3.jpg
2901tinos4.jpg
2901tinos5.jpg
2901tinos6.jpg
2901tinos7.jpg
2901tinos8.jpg


Ετικέτες