Η Σουηδική Εκκλησία θα παραχωρήσει Ναό στη Μητρόπολη Σουηδίας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ταξίδι αστραπή πραγματοποίησε στο Κάλμαρ της Σουηδίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας το απόγευμα της Κυριακής, 13 Δεκεμβρίου, μετά την Θεία Λειτουργία που τέλεσε στην Φινλανδική ενορία του Αγίου Νικολάου στη Στοκχόλμη, με σκοπό να συναντηθεί με το εκκλησιαστικό συμβούλιο της νεοιδρυθείσης ενορίας του Αποστόλου Κλεόπα, εν όψει της συναντήσεώς του την επομένη με εκπροσώπους της Λουθηρανικής Εκκλησίας της Σουηδίας.

Τη Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου, ο Μητροπολίτης κ. Κλεόπας μετέβη στο ναό Norra Kapellet του Κάλμαρ, όπου, συνοδευόμενος από τον Εφημέριο της ενορίας Αιδ. Πρεσβύτερο π. Χρήστο Λέτσιο, την πρεσβυτέρα του Δέσποινα και τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου κ. κ. Χρήστο και Ευρώπη Πετρίδη, Μαρία Κεχαγιά και Patrik Wahlqvist, Κωνσταντίνο Σακελλαρίδη και Στυλιανή Σκορδά, συναντήθηκε με τον Αιδ. κ. Peter Wänehag, Αρχιερατικό Επίτροπο της Λουθηρανικής Επισκοπής του Växjö στο Κάλμαρ, και τον συνεργάτη του κ. Per -Ola Hallberg.

Ο Σεβασμιώτατος πληροφορήθηκε γιά την παραχώρηση του ως άνω ναού στην Ι. Μητρόπολη Σουηδίας για την εξυπηρέτηση των εκκλησιαστικών αναγκών της ενορίας του Αποστόλου Κλεόπα, αφού προηγηθεί η εκ βάθρων ανακαίνιση του εσωτερικού του ναού, δαπάναις της Σουηδικής Εκκλησίας.

Ο Μητροπολίτης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την προσφορά αυτή, προσφέροντας στον Αιδ. κ. Peter Wänehag μία μελέτη γιά την Α. Θ. Παναγιότητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και μία ασημένια εικόνα της Κυρίας Θεοτόκου.

Ο Σεβασμιώτατος θα επισκεφθεί την πόλη του Κάλμαρ, γιά πέμπτη φορά, την Κυριακή των Μυροφόρων, 15 Μαΐου 2016, γιά να τελέσει την Θεία Λειτουργία και τα θυρανοίξια του ανακαινισθέντος ναού, όπου θα παρατεθεί εκ μέρους της ενορίας παραδοσιακό Πασχαλινό γεύμα.

Ο Μητροπολίτης Σουηδίας κ. Κλεόπας επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Επίσκοπο του Växjö κ. Fredrik Modéus, τον ευχαρίστησε για την ικανοποίηση του σχετικού αιτήματος που είχε ο ίδιος εκφράσει κατά την συνάντησή τους στην Επισκοπή του Växjö την Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015, και αντάλλαξαν Χριστουγεννιάτικες ευχές.

2L5A5700.jpg
2L5A5708.jpg
2L5A5709.jpg
2L5A5716.jpg
2L5A5720.jpg
2L5A5721.jpg
2L5A5722.jpg
2L5A5723.jpg
2L5A5748.jpg
2L5A5758.jpg
2L5A5768.jpg
2L5A5770.jpg


Ετικέτες