Η πόλη της Λαμίας ετοιμάζεται να εορτάσει τον πολιούχο και ελευθερωτή της Ευαγγελιστή Λουκά

Loading...


Η πόλις της Λαμίας ετοιμάζεται να εορτάσει το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Οκτωβρίου τον πολιούχο και ελευθερωτή της Απόστολο και Ευαγγελιστή Λουκά, με κάθε επισημότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα αρχίσουν με πανηγυρικό πολυαρχιερατικό Εσπερινό στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, στον ομώνυμο Ναό του Ευαγγελιστού Λουκά με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού.

Την κυριώνυμο ημέρα θα τελεσθεί πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, Δοξολογία επί τη απελευθερώσει της πόλεως και λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Ευαγγελιστού Λουκά μέχρι τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό, όπου θα παραμείνει η Εικόνα για μία εβδομάδα.

Με πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου, θα προσέλθουν στην πόλη μας, για να τιμήσουν την πανήγυρη του Αγίου Λουκά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Αβύδου κ. Κύριλλος και Βερενίκης κ. Χρυσόστομος.

Η πανηγυρική θεία Λειτουργία θα μεταδοθεί από τον τηλεοπτικό σταθμό «4Ε» της αδελφότητος «ΛΥΔΙΑ» και από τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό «ΣΤΑΡ Κεντρικής Ελλάδος».

Προσκαλούμε τον ευσεβή λαό της Φθιώτιδος να τιμήσει την μεγάλη εορτή του Αγίου Λουκά, με τις πρεσβείες του οποίου πριν 71 χρόνια την ίδια ημέρα της εορτής του, απελευθερώθηκε η Λαμία, από τους Γερμανούς κατακτητές.Ετικέτες