Η Πεντηκοστή στην Κέρκυρα(ΦΩΤΟ)

Loading...


Στον Μητροπολιτικό Ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης λειτούργησε το πρωί της Κυριακής της Πεντηκοστής 31 Μαΐου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. 

Στο κήρυγμά του ο κ. Νεκτάριος, αφορμώμενος από το κοντάκιο της εορτής, τόνισε ότι η σύγχυση των γλωσσών και ο χωρισμός ήρθε από το Άγιο Πνεύμα ως συνέπεια της υπερήφανης τόλμης των ανθρώπων στην Παλαιά Διαθήκη, ενώ η ενότητα, η παράκληση, η συνέχεια του έργου του Χριστού στην Καινή Διαθήκη και στην Εκκλησία πάλι από το Άγιο Πνεύμα ως συνέπεια της αγάπης και της ταπείνωσης των μαθητών του Κυρίου.

Το Άγιο Πνεύμα κατέβηκε στον καθέναν προσωπικά. Δεν ήταν μία γενική δωρεά μόνο κάθοδος Του, αλλά και ειδική. Είναι τα χαρίσματα τα οποία δίδει ως αρετές στον καθένα και όλοι μαζί συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον δίδοντας και προσφέροντας τα χαρίσματά τους στην Εκκλησία, στο σύνολο.

Αυτή η προσφορά γίνεται η γλώσσα της αγάπης, η οποία είναι η γλώσσα του Αγίου Πνεύματος. Ο καθένας χριστιανός, εάν συναισθανθεί τη δωρεά της Πεντηκοστής, εάν εργαστεί στην προοπτική της αγάπης και της ενότητας, τότε θα ζήσει την χάρη του Αγίου Πνεύματος στην καρδιά του και τη ζωή του και συνολικά στο σώμα του Χριστού, που είναι η Εκκλησία.

Και αυτή η μαρτυρία της ενότητας και της αγάπης αποτελεί την απάντηση της Εκκλησίας στη σύγχυση, στη θρασύτητα, στην πρόκληση της αμαρτίας που χαρακτηρίζουν το σύγχρονο κόσμο και την ίδια στιγμή την αφετηρία της ελπίδας για την καινούργια ζωή, την καινούργια καρδιά, την σάρκινη και όχι την λίθινη, που μπορούμε οι χριστιανοί να προσφέρουμε.

 

 

 

 Ετικέτες