Η Πανήγυρις του Προφήτη Ηλία στην Ι.Μ. Ιερισσού (ΦΩΤΟ)

Loading...


Εορτάσθηκε την Δευτέρα 20η Ιουλίου η εις ουρανούς άνοδος του Προφήτου Ηλία στον εορτάζοντα ενοριακό Ναό των Πετροκεράσων Θεσσαλονίκης προεξάρχοντος κατά την Θείαν Λειτουργίαν του Σεβ. Μητροπολίτου Ιερισσού κ. Θεοκλήτου.

Τον Σεβ. πλαισίωναν ο Παν/τος Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Χρυσόστομος Μαϊδώνης, οι Παν/τοι Αρχιμ. Βαρθολομαίος Κωτούλας από την Μητρόπολη Ν.Κρήνης και Καλαμαριάς, Αρχιμ. Λεόντιος Καρίκας, οι Αιδ/τοι π. Εμμανουήλ Παπαματθαίου, π. Πέτρος Χιρς εφημέριος της Ενορίας και οι διάκονοι π. Εφραίμ Τσόλης και Μελέτιος Τσόγκας.

Παρόντες στην πανήγυρη ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Καραγιάννης, οι Αντιδήμαρχοι Κεμαλμάς Γεώργιος και Κομάντας Αστέριος και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Καλαφάτης Αθανάσιος.

Τούς ύμνους της εορτής έψαλλε ο πρωτοψάλτης της Ιεράς Μονής Αγίας Αναστασίας Ευάγγελλος Νανάκος. Παρόντες όλοι οι χριστιανοί της Ενορίας, οι παραθεριστές και τα παιδιά της Κατασκηνώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον πανηγυρικό της ημέρας κήρυξε ο Παν/τος Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Χρυσόστομος Μαϊδώνης. Αναφέρθηκε στον λιμό και την οικονομική δυσχέρεια, εξ αιτίας της ξηρασίας, που ενέσκυψε στον Ισραηλιτικό Ναό και την βοήθεια που προσέφερε ο Προφήτης Ηλίας ο άνθρωπος του Θεού. Η αιτία της ξηρασίας ήταν η αμαρτία και η ασέβεια των αρχόντων και του λαού. Ο Προφήτης διασώθηκε χάρις στην πρόνοια του Θεού και την αγάπη της χήρας. Ο Προφήτης κήρυξε μετάνοια και επιστροφή από τα είδωλα στον αληθινό Θεό. Στην αρχή καταδιώχθηκε. Μετά όμως από την μετάνοια του λαού ο Προφήτης χρησιμοποιώντας το κλειδί της προσευχής άνοιξε τις αποθήκες του ουρανού. Έτσι ο λαός «χρηματοδοτήθηκε» από το Θεό μέσω του «οικονομολόγου» του προφ. Ηλία.

Ο ομιλητής παραλλήλισε την εποχή μας με την εποχή του Προφ. Ηλία. Τόνισε, ότι η αμαρτία και η απιστία είναι η αιτία των συμφορών μας και παρουσίασε την μετάνοια και την προσευχή ως λύση των προβλημάτων.

Μετά την Θεία Λειτουργία στην δροσερή πλατεία του χωριού ευλογήθηκε το «κουρμπάνι», που γεύτηκαν όλοι οι προσκυνητές.

SAM_2746-41d41bab94.JPG
SAM_2757-c8a8c163cc.JPG
SAM_2767-bb35e5fa1c.JPG
SAM_2779-384e4c630b.JPG
SAM_2796-8e3d47e4e1.JPG
SAM_2800-bcb6384ed2.JPG
SAM_2811-b96353a430.JPG
SAM_2824-956e45c589.JPG

 Ετικέτες