Η Πανήγυρις του Αγ. Λουκά Αρχιεπ. Συμφερουπόλεως στον Άγιο Κωνσταντίνο Πειραιώς(ΦΩΤΟ)

Loading...


Του Σπύρου Παπαγεωργίου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάζεται ετησίως στον Ι. Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Πειραιώς, η μνήμη του Αγ. Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως του Ιατρού, καθώς στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού υπάρχει παρεκκλήσιο τιμώμενο επ’ ονόματι του Αγίου. 

Λόγω της μεγάλης προσελεύσεως πιστών, ο Πανηγυρικός Εσπερινός τελείται στον κεντρικό Ναό του Αγ. Κωνσταντίνου. Χοροστάτησε, προσκληθείς των Ιερέων του Ναού και του Προέδρου του Εκκλ. Συμβουλίου, Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ιωάννου Παναγιώτου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως Προκόπιος, ο οποίος κήρυξε και το Θείο Λόγο.

Ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε συνοπτικά στην ζωή του Αγίου Λουκά, ο οποίος ενώ είναι Άγιος που αναδείχθηκε στη Ρωσία, εν τούτοις ευλαβείται πολύ σε ολόκληρη την Ελλάδα τονίζοντας παράλληλα ότι παρ’ όλο που υπέμεινε πολλούς διωγμούς, φυλακίσεις και ταλαιπωρίες, είχε την υπομονή και το σθένος να ομολογεί τον Κύριο Ιησού Χριστό, χαρακτηριστικό το οποίο κάλεσε τους πιστούς να μιμηθούν.

Ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και αποτμήματος Ι. Λειψάνου του Αγίου, που είχε τεθεί σε προσκύνηση, με την συνοδεία Αγήματος και Μπάντας του Λιμενικού Σώματος και τη συμμετοχή πολλών νέων παιδιών από τις Κατηχητικές Συνάξεις.

Ο κ. Προκόπιος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Πειραιώς κ. Σεραφείμ για την ευλογία και την άδεια να συμμετάσχει στην ξεχωριστή αυτή Πανήγυρη, ενώ ο προϊστάμενος του Ναού π. Ιωάννης Παναγιώτου ευχαρίστησε με την σειρά του, όσους συμμετείχαν σε αυτήν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ετικέτες