Η Πάρος τίμησε τη Εθνική Επέτειο του «ΟΧΙ» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Τετάρτη 28-10-2015 μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου, κατά την διάρκεια της οποίας κήρυξε τον Θείο Λόγο και ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους, ο Μητροπολίτης Παροναξίας Καλλίνικος προέστη της Δοξολογίας επί τη Εθνική Επετείω της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Στην συνέχεια συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Πάρου, τον Έπαρχο Πάρου-Αντιπάρου, όλες της τοπικές αρχές και το σύνολο της μαθητιώσας νεολαίας της Παροικίας, μετέβη στο Ηρώο της πόλεως όπου και ετέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των πεσόντων κατά τον πόλεμο του ’40 – ’41. Ακολούθως παρηκολούθησε την καθιερωμένη παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο του νησιού.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας παρηκολούθησε επίκαιρη εκδήλωση την οποία διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Πάρου με επικεφαλής τον Έπαρχο Πάρου – Αντιπάρου κ. Κωνσταντίνο Μπιζά, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αρχίλοχος».

Στην εκδήλωση ομιλητές ήταν ο Συνταξιούχος εκπαιδευτικός και συγγραφέας κ. Παναγιώτης Πατέλης και ο Ταξίαρχος ε.α. και Πρόεδρος του Συλλόγου Μαρπησσαίων κ. Κωνσταντίνος Ροδόπουλος.

Στην αρχή της εκδήλωσης σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος, ο Δήμαρχος Πάρου και ο Έπαρχος Πάρου και Αντιπάρου.

Την εκδήλωση έκλεισε η θαυμάσια χορωδία των μαθητών και μαθητριών του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Παροικίας Πάρου υπό την διεύθυνση της μουσικού κ. Βιολέτας Στενού η οποία και συνόδευε με το πιάνο.

DSCN2124.JPG
DSCN2131.JPG
DSCN2135.JPG
DSCN2151.JPG
DSCN2172.JPG
DSCN2193.JPG
DSCN2209.JPG
DSCN2220.JPG
DSCN2238.JPG


Ετικέτες