Η Νάξος τίμησε τη μνήμη του Αγίου Πολυκάρπου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το βράδυ της Δευτέρας 22-2-2016, εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Πολυκάρπου Επισκόπου Σμύρνης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας Καλλίνικος χοροστάτησε και ιερούργησε στην καθιερωμένη ετήσια Ιερά Αγρυπνία, στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής πόλεως Νάξου, η οποία τελέστηκε κατά το Αγιορείτικο Τυπικό.

Ο Αγιος Πολύκαρπος υπήρξε μαθητής του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου με την ευλογία του οποίου κήρυξε τον Ευαγγελικό Λόγο στην ευρύτερη περιοχή της Παροναξίας.

Στην Αγρυπνία, τον Θείο Λόγο Κήρυξε ο π. Νεκτάριος Αλεξόπουλος. Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε ευχές και ευχαρίστησε τους πιστούς που συμμετείχαν λειτουργικά και προσευχητικά σ’ αυτή την κατανυκτική αγρυπνία εις τιμήν και μνήμην του Μεγάλου Ευεργέτου μας Αγίου Πολυκάρπου που μαζί με τον Πνευματικό του Πατέρα Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο μας χάρισαν την μεγαλύτερη ευλογία και δωρεά: την ίδρυση της τοπικής Εκκλησίας!

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Ιεράς Αγρυπνίας έψαλλε κατανυκτικά και μελίρρυτα, χορός Ιεροψαλτών με την συμμετοχή των τριών Πρωτοψαλτών της πόλεως Νάξου (Ζωοδόχου Πηγής, Παντανάσσης και Αγίου Νικοδήμου).

2402nax (1).JPG
2402nax (2).JPG
2402nax (3).JPG
2402nax (4).JPG
2402nax (5).JPG
2402nax (6).JPG

 Ετικέτες