Η Μύκονος τίμησε με λαμπρότητα τον Άγιο Σαμψών τον Ξενοδόχο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα και κατάνυξη και με την συμμετοχή πλήθους πιστών και παραθεριστών εορτάστηκε και φέτος στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς Χώρας Μυκόνου, όπου φυλάσσεται η ιερά εικόνα και απότμημα των ιερών Λειψάνων του Αγίου, η από πολλών ετών καθιερωθείσα εορτή του Αγίου και Ιαματικού Αναργύρου, Σαμψών του Ξενοδόχου, προστάτου των Ξενοδόχων και των Ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων και των εργαζομένων σε αυτά.

Στο κήρυγμά του ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Πέτρος Μαραγκός, Πρωθιερεύς του Μητρ. Ναού ομίλησε για τη ζωή και το έργο του Αγίου Αναργύρου. Μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου και Μυκόνου κ. Δωροθέου Β’, και ευχαρίστησε τους πολυπληθείς παρισταμένους για την λειτουργική συμπροσευχή τους και τους παρότρυνε να αντιμετωπίζουν πάντοτε τους επισκέπτες του νησιού με την εγνωσμένη φιλοξενία που διδάχθηκαν από τους γονείς τους και να γίνονται πρεσβευτές των ηθών, των εθίμων και του πνευματικού προσώπου του νησιού .

Στην Θ. Λειτουργία παρευρέθησαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Στέλιος Μπρίγγος, ο οποίος λάμπρυνε με την μελωδική φωνή του το ιερό αναλόγιο, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λάμπρος Παναγιωτόπουλος, ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αντώνης Αποστόλου, ο αντιπρόεδρος του Γρυπαρείου Πολιτιστικού Κέντρου κ. Δημήτρης Κοντιζάς, πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, Ξενοδόχοι και επιχειρηματίες του νησιού.

 

 

 

 

 

 Ετικέτες