Η Μητρόπολη Πάτρας για την εκλογή του Επισκόπου Κερνίτσης, Χρύσανθου

Loading...


Ο Αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος Στελλάτος, εκλέχθηκε ως Βοηθός Επισκόπου στη Μητρόπολη Πάτρας.

Η Ι.Μ. Πάτρας ήταν αυτή που υπερψηφίστηκε στη σχετική ψηφοφορία για την κατανομή θέσεως Βοηθού Επισκόπου.

Στην ανακοίνωση της Μητρόπολης, σημειώνεται: «Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με ψήφους κανονικές εξέλεξε, τη προτάση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Χρύσανθο Στελλάτο, Βοηθόν Επίσκοπον της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, υπό τον τίτλον της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Κερνίτσης.

Η χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου θα τελεσθή την Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014 στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Πατρών, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, τη εντολή και εξουσιοδοτήσει του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και της σεπτής Ιεραρχίας της Εκκλησίς της Ελλάδος, τη συμμετοχή και άλλων Αρχιερέων».

Το βιογραφικό του Επισκόπου Κερνίτσης, κ.Χρυσάνθου

Ο Αρχιμ. Χρύσανθος (κατά κόσμον Γεράσιμος) Στελλάτος γεννήθηκε το έτος 1952 εις Καμπιτσάτα Κεφαλληνίας. Εφοίτησεν εις την Ανωτέραν Ιερατικήν Σχολήν Θεσσαλονίκης και εν συνεχεία εις την Θεολογικήν Σχολήν του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εκάρη μοναχός εις την Ιεράν Μονήν Παναγίας Γηροκομητίσσης Πατρών. Το έτος 1975 εχειροτονήθη Διάκονος και το 1982 Πρεσβύτερος από τον μακαριστόν Μητροπολίτην Πατρών κυρόν Νικόδημον (Βαλληνδράν), από τον οποίον έλαβε και το οφφίκιον του Αρχιμανδρίτου. Ο μακαριστός Μητροπολίτης Νοκόδημος του έδωσε το όνομα Χρύσανθος, προς τιμήν του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρυσάνθου του από Τραπεζούντος, αρχιδιάκονος του οποίου είχε χρηματίσει ο Μητροπολίτης Νικόδημος.

Διετέλεσεν υπεύθυνος του Οικοτροφείου της Ιερατικής Σχολής της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και Προιστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Πατρών. Υπηρέτησεν ως Καθηγητής Θεολόγος εις την Μέσην Εκπαίδευσιν.
Προσέφερεν τας υπηρεσίας του εις την Ιεράν Μητρόπολιν Πατρών ως Διευθυντής των Μ.Μ.Ε. της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, ως Υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος, ως Πνευματικός και Υπεύθυνος Εφημέριος του ΑΤΕΙ Πατρών και ως Αρχιερατικός Επίτροπος Μεσσάτιδος.

Έλαβε το παράσημον του Αγίου Σάββα του Πατριαρχείου Σερβίας, διά την συμμετοχήν του εις ανθρωπιστικάς αποστολάς.Ετικέτες