Η Μητρόπολη Μαρωνείας τιμά τους πεσόντες της Αλώσεως της Κωνσταντινούπολης

Loading...


Την προσεχή Παρασκευή, ανήμερα της Αλωσης της Πόλης, η Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής προγραμμάτισε επετειακές εκδηλώσεις μνήμης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Μητρόπολης: «Με αφορμή την επέτειο της αλώσεως της Βασιλίδος των Πόλεων στην Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής προγραμματίσθηκαν αι κάτωθι επετειακές εκδηλώσεις:

Το πρωί της Παρασκευής, 29ης Μαίου 2015, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Κομοτηνής θα τελεσθή Θεία Λειτουργία και μετά ταύτην επιμνημόσυνος δέησις διά τον τελευταίον Αυτοκράτορα Κωνσταντίνον Παλαιολόγον και τους πεσόντας, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος.

– Το απόγευμα της ιδίας ημέρας και περί ώραν 8:30 μ.μ. στο Εκκλησιαστικό Μουσείο Κομοτηνής θα πραγματοποιηθή εκδήλωσις με θέμα: «Η άλωση της Βασιλεύουσας, καημός της Ρωμηοσύνης», όπου θα αποδωθούν Βυζαντινοί ύμνοι, παραδοσιακή μουσική, καθώς και Θρακιωτικα τραγούδια για την άλωση, ενώ θα αναγνωσθούν ιστορικά κείμενα και σύγχρονοι προβληματισμοί μέσα από διαλόγους, μονολόγους και άλλες μορφές θεατρικής εκφράσεως».Ετικέτες