Η Μητρόπολη Αρτης τίμησε τη μνήμη των Αγίων Αποστόλου και Θεοχάρους των Αυταδέλφων (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε φέτος η μνήμη των τοπικών Αγίων Αποστόλου και Θεοχάρους των Αυταδέλφων στην Άρτα.

Το Σάββατο τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αρτης κ. Ιγνατίου.

Στο τέλος του Εσπερινού, υπό του ήχους της ιστορικής φιλαρμονικής του Μ/Φ Συλλόγου «Σκουφάς», έγινε λιτάνευση και μεταφορά της Εικόνος των Αγίων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Άρτης, όπου την Κυριακή το πρωΐ τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου. Ο κ.Ιγνάτιος αναφερόμενος στον βίο και την προσφορά των Αγίων, κατά τα δύσκολα χρόνια της τουρκοκρατούμενης Άρτας, παρότρυνε τους ενορίτες του Αγίου Δημητρίου να συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις, ώστε σύντομα να αποκατασταθεί ο ιστορικός Ναός της Αγίας Σοφίας και να καταστεί ξανά λειτουργικός.

Να τονίσουμε ότι στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας διετέλεσε Εφημέριος, κατά τα χρόνια της τουρκοκρατίας, ο πατέρας των Αγίων Αυταδέλφων π. Γεώργιος Ντούιας, ο οποίος συνέβαλε αποφασιστικά στην ελληνορθόδοξη και αγιοπνευματική καθοδήγηση των τέκνων του. Σε αυτόν τον Ναό σώζεται και η πρώτη αγιογραφημένη Εικόνα των Αγίων Αυταδέλφων, η οποία αγιογραφήθηκε το 1940 στο Άγιον Όρος, με δαπάνες του τότε Εφημερίου και Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητροπόλεως, π. Σταύρου Παπαχρήστου ο οποίος διέσωσε, σε χειρόγραφες σημειώσεις του, πολλά στοιχεία γύρω από τον βίο των Αγίων.

2804arta.JPG
2804arta1.JPG
2804arta2.JPG
2804arta3.JPG
2804arta4.JPG
2804arta5.JPG
2804arta6.JPG
2804arta7.JPG
2804arta8.JPG


Ετικέτες