Η Μεγάλη Δευτέρα στην Ι.Μ. Κορίνθου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στον Ι. Ναό Αγ. Νικολάου Κορίνθου βρέθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, το εσπέρας της Μ. Δευτέρας, για να τελέσει την Ακολουθία του Νυμφίου στα πλαίσια της ποιμαντικής μέριμνας του να βρεθεί κοντά στην πλειοψηφία του Ποιμνίου του κατά την διάρκεια και αυτής της Αγίας και Μ. Τεσσαρακοστής και της Μ. Εβδομάδος.

Στο πολυπληθές εκκλησίασμα, που είχε συγκεντρωθεί από νωρίς προκειμένου να συμμετάσχει στην Ακολουθία του Νυμφίου, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον Θείο λόγο αναλύοντας τον ύμνο «Εν ταις λαμπρότησι των Αγίων σου, πως εισελεύσομαι ο ανάξιος;».

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι αυτές τις ημέρες, που ο Κύριός μας, ως Νυμφίος της Εκκλησίας και των ψυχών μας, βρίσκεται κοντά μας περισσότερο από ποτέ, πρέπει να μην χάσουμε την ευκαιρία και να συνάψουμε μαζί Του τον πνευματικό μας γάμο ομολογώντας πίστη σ’ Αυτόν και απερίσπαστοι από τις αμαρτίες μας να Του αιτηθούμε να καθαρίσει τον ρίπο της ψυχής μας ανακαινίζοντας την και κάνοντας μας αξίους της μετοχής της Θείας Χάριτος και του Παραδείσου. Ολοκληρώνοντας, επεσήμανε στους ευσεβείς χριστιανούς ότι, καθώς κορυφώνεται το Θείο Πάθος επιβάλλεται να ενταθεί και η παρουσία τους στις Ι. Ακολουθίες προς συνειδητή ομολογία Πίστεως, δόξαν Θεού και αγιασμό αυτών και των οικογενών τους.
 

 

 

 

 Ετικέτες