Η Κεφαλονιά υποδέχτηκε το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη της (ΦΩΤΟ)

Loading...


Του Μιχάλη Ανδρεαδάκη

Με μια μεγαλειώδη πομπή σε έναν δρόμο στρωμένο με δάφνες και υπό τους ήχους των Φιλαρμονικών που έπαιζαν πένθιμα εμβατήρια, οι εκπρόσωποι της εκκλησίας, οι τοπικές αρχές και δεκάδες πιστοί υποδέχθηκαν το τίμιο σκήνωμα του αείμνηστου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας, κυρού Σπυρίδωνα έξω από το Δημοτικό Θέατρο ο “Κέφαλος” και το συνόδευσαν πεζοί μέχρι τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας.

Τραγικές φιγούρες ήταν οι αδερφές του εκλιπόντος αλλά και τα πνευματικά του παιδιά, που δεν μπορούσαν να πνίξουν τη θλίψη και την οδύνη τους για την κοίμηση του αδερφού τους και ποιμενάρχη του νησιού.

Της πορείας ηγείτο ο ορισθείς με εντολή της Ιεράς Συνόδου τοποτηρητής, Μητροπολίτης Ηλείας, Γερμανός, ο οποίος ακολούθως τέλεσε τρισάγιο στην Ιερά Μητρόπολη μαζί με τους Μητροπολίτες Νεκτάριο (Κερκύρας), Θεόκλητο (Βρεσθένης) και Αλέξιο (Νικαίας). Εκεί το σκήνωμα του τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα ενώ στις 10 το βράδυ θα τελεσθεί ολονύκτια αγρυπνία.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί το πρωί της Πέμπτης στις 12 το μεσημέρι και Θα ακολουθήσει πομπή στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Αργοστόλι. Εν συνεχεία, το σκήνωμα του θα μεταφερθεί στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου στα Ομαλά, όπου θα γίνει η ταφή του σύμφωνα με την επιθυμία του.

2101kef.jpg
2101kef1.jpg
2101kef2.jpg
2101kef3.jpg
2101kef4.jpg
2101kef5.jpg


Ετικέτες